bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Berlin

 

Zbori la Berlin? Afla mai multe  

In ultimii ani, Berlinul s-a schimbat foarte mult si are acum un sarm specific doar unui oras dinamic (cum si este). Ar fi bine sa aveti destul timp la dispozitie pentru a vizita Berlinul (si nu uitati harta). Poarta Brandenburg trebuie neaparat vazuta (mai ales noaptea), iar muzeele si bisericile iti vor ocupa probabil majoritatea timpului petrecut aici.


Limba oficiala: germana, dar engleza si franceza sunt vorbite destul de frecvent (mai ales in locurile turistice) 


Istoria orasului Berlin

Originile Berlinului sunt cu adevarat multiculturale, desi orasul este „tanar” in comparatie cu altele din Europa. In sec. XIII, doua orase se dezvoltau pe malurile raului Spree. Ulterior ele s-au unit, dar orasul a ramas mic pana in sec. al XVII-lea. In 1710 orasele autonome din jurul Berlinului s-au unit cu acesta pentru a forma un oras mai mare. Ulterior, in 1871, Berlinul a devenit capitala Reich-ului. Dupa ce a venit la putere Hitler, Berlinul a devenit capitala celui de-a treilea Reich si un oras bine dezvoltat, mai ales datorita industriei. 

Cel de-al doilea razboi mondial a dus la distrugerea orasului, iar ceea ce se poate vedea acum in orasul vechi sunt reconstructii sau cladiri ridicate dupa razboi. In 1949 s-au format Berlinul de Est apartinand Republicii Democrate Germane si Berlinul de Vest apartinand Germaniei de Vest. Mai tarziu, zidul Berlinului a fost construit pentru a desavarsi despartirea. In 1989, zidul a cazut in urma revolutiei, iar cele doua orase au fost unite din nou in 1990.


Cand sa vizitezi Berlinul? 

Desi Berlinul este asaltat de turisti vara, cel mai bine este sa il vizitezi din primavara pana in toamna (Mai – Septembrie). Vremea este frumoasa si vei putea sa te bucuri de toate festivalurile in aer liber si de toate locurile turistice. Preturile cresc putin peste vara, dar nu exagerat. 


Ce sa faci la Berlin?

Berlinul este un oras imens si vei avea nevoie de transportul public pentru a reusi sa cuprinzi cat mai multe atunci cand il vizitezi. Prima zi o poti dedica muzeelor. Si ai de unde alege. Nu uita ca cele mai multe muzee sunt inchise lunea (dar sunt si exceptii). Printre muzeele pe care nu trebuie sa le ratezi sunt: Museumsinsel (Insula Muzeelor) - unde se afla mai multe muzee cuprinzand colectii de arta Greceasca, Egipteana, Germana si Bizantina. Muzeul de istorie Germana te poarta prin toate erele, de la preistorie pana in prezent, iar Muzeul de Etnografie este unul dintre cele mai complete din lume.


A doua zi o poti dedica bisericilor. Cea mai impresionata biserica din Berlin este Domul. Nu uita sa urci in turn pentru o privire de ansamblu superba. Turnurile Catedralei nemtesti si a celei franceze sunt chiar in centrul Berlinului. Marienkirche este una dintre cele mai vechi biserici care mai exista in centrul istoric al Berlinului (iar turnul acesteia este cel mai inalt din oras).


A treia zi o poti dedica locurilor care ofera o panorama frumoasa a orasului: cladirea Parlamentului, Berliner Funkturm (150 m) sau Berlin Window (in centrul orasului). Apoi, trebuie sa faci o poza la poarta Brandenburg si sa vezi bucatile ramase din zidul Berlinului. 


Unde mananci in Berlin?  

Nu poti spune ca ai vizitat Berlinul daca nu ai incercat specialitatea orasului: currywurst. De fapt, este un bratwurst acoperit cu praf de curry si ketchup. Poti sa il gasesti peste tot in oras. Desi poti gasi restaurante ieftine cam peste tot in oras, un loc foarte popular pentru a incerca preparatele locale este Hackescher Markt. Cu siguranta vei gasi ceva sa incerci si in plus, sigur vei da si peste alti turisti pe acolo. In Berlin vei gasi si foarte multe preparate turcesti (datorita comunitatii mari de turci de acolo), asadar poti incerca cateva variante de kebab (schimbate putin pentru piata germana).


Cat costa 1 zi in Berlin? 

Cartile de credit (MasterCard/Visa) sunt acceptate mai ales la hotelurile si restaurantele mari. Intotdeauna este bine sa aveti bani cash pentru intrarile la muzee, suveniruri si plimbarea prin piata. ATM-urile se gasesc usor, insa este de preferat sa le folositi pe cele din banci.  Poti incepe o zi la Berlin de la €14 daca vrei sa stai la hostel intr-un dormitor, sau €19 daca preferi o camera privata intr-un hostel. Daca preferi insa hotelul, preturile incep de la €39 pe persoana pe noapte, la un hotel de 3 stele in centrul orasului.  Cateva tarife in Berlin: intrare muzee - €6-8, intrare Dom - €5, kebab – €1,50, bere - €1,50.


Cum ajungi in Berlin?

Berlinul este deservit de doua aeroporturi: Tegel – in NV orasului, aeroportul principal unde zboara companii ca si Lufthansa, Air France-KLM , etc – si Schönefeld – in sudul orasului, un aeroport mai mic unde ajung companiile low-cost. Autobuzul este o varianta ieftina pentru cei care vor sa vina la Berlin, capitala Germanei fiind conectata cu nu mai putin de 350 orase din Europa. Se poate ajunge usor si cu trenul, rutele spre Europa de Est fiind chiar foarte populare.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro