bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Beijing

 

Zbori la Beijing? Afla mai multe:

Faimos pentru piata Tiananmen, Marele Zid Chinezesc dar si pentru celebra rata de Beijing, capitala Chinei este un oras care merita savurat. Lasand la o parte faptul ca sigur nu vei reusi sa iti verifici e-mailul sau sa vorbesti Engleza prea mult, Beijingul are un farmec aparte ce trebuie invatat si apoi exploatat.


Limba oficiala: Chineza 


Istoria orasului Beijing

Istoria orasului Beijing se intinde pe mii de ani, dar orasul a inceput sa aiba un rol important in istoria tarii cand a devenit capitala statului Yan. In 938, orasul a fost cucerit de Khitani care au pus bazele dinastiei Liao in Beijing. In 1215, Mongolii au cucerit orasul, iar din 1264 a devenit capitala Chinei unite. Dupa ce a pierdut privilegiile de capitala, in 1403, imparatul Zhu Di din dinastia Ming a mutat din nou capitala la Beijing. In aceasta perioada s-au construit Orasul Interzis, Templul Cerului si alte cladiri importante.

In 1911, dinastia Qing a cazut. Capitala a fost din nou mutata, dar in 1949 cand au venit comunistii la putere, capitala a fost mutata din nou la Beijing o data cu constituirea Republicii Populare Chineze.


Cand sa vizitezi Beijing?

Clima orasului este influentata de muson. Verile sunt foarte calde si umede, iar iernile sunt reci si uscate. Cel mai bine este sa vizitezi orasul in Septembrie sau Octombrie, cand temperatura medie ziua este de 18-25C. Noaptea, temperaturile coboara la 8-15C.


Ce sa faci la Beijing?

Cateva zile in Bejing nu sunt destule sa vizitezi intregul oras precum si imprejurimile sale. In prima zi, du-te in piata Tiananmen. Este cea mai mare piata publica din lume. Apoi trebuie sa vizitezi Orasul Interzis; poti pierde cateva ore bune aici.


A doua zi trebuie sa vezi Templul Cerului. In jurul lui vei gasi un parc superb, animat de localnici si vizitatori. Templul Lama este unul dintre cele mai frumoase temple din tara. Ca sa te relaxezi, poti sa mergi intr-unul din multele parcuri din oras.


A treia zi trebuie sa mergi la Marele Zid Chinezesc. Poti opta pentru o excursie organizata. Sectiunea Badaling se afla la doar 1.5 ore de oras, dar este mereu aglomerata. Insa nicio vizita in China nu este completa fara a vizita aceasta minune a lumii. 


Unde mananci in Beijing?

Adevarul este ca mancarea in Beijing este foarte ieftina. Printre specialitatile care nu iti scot prea multi bani din buzunar se afla clatitele. Sunt facute pe loc, cu diverse condimente, oua si ceapa verde. Optional, poti adauga si sos iute. Kebabul cu carne de miel este foarte intalnit in Beijing si reprezinta o masa excelenta cand esti pe fuga. Evident, rata de Beijing este o specialitate ce trebuie incercata. La restaurantele ieftine, cu ¥40 poti lua o rata intreaga, dar la restaurantele selecte ea costa pana la ¥160-¥190.

Din nefericire, in Beijing poti gasi pana si restaurante McDonald’s, Pizza Hut si KFC. O pizza costa ¥60-¥120. 

Cat costa 1 zi in Beijing?

Este bine sa nu te bazezi pe folosirea cardurilor in Beijing, desi cardurile pot fi folosite cu succes la ATM-uri. Intreaba-ti banca de acasa ce parteneri are in China pentru a nu plati comisioane exagerate la retragerea de numerar.

Poti incepe ziua cu doar ¥30 daca alegi un pat la hostel (in dormitor). Daca preferi o camera dubla la hotel, vei plati cel putin ¥200. Multe hoteluri afiseaza preturi exagerate, dar curand vei descoperi ca ofera discounturi destul de serioase.

Cateva tarife in Beijing: clatite - ¥2.50-3 ; rata de Beijing - ¥40; pizza (Pizza Hut) - ¥60-¥120; ceai pentru doua persoane - ¥100-200; bere in restaurant - ¥10-20;


Cum ajungi in Beijing?

Beijing este deservit de un aeroport international, aflat la 26 km de centru. Aeroportul a fost extins pentru jocurile olimpice din 2008, iar acum are trei terminale. Cel mai bine este sa vorbesti la hotel si sa ceri transfer de la aeroport. Daca nu reusesti, e bine sa ai grija in ce taxi te urci. Sau poti folosi autobuzul aeroportului.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro