bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Toronto

 

Zbori la Toronto? Afla mai multe  

Toronto este un oras cosmopolit , unde traiesc in armonie nu mai putin de 80 de comunitati etnice. Orasul este binecunoscut pentru parcuri, cultura dar si locurile unde se poate petrece pâna in zori. Orasul este imens si imposibil de vizitat in câteva zile. Merita insa sa incerci un pic din tot ce ofera.  


Limba oficiala: Engleza, Franceza si inca alte 14 limbi oficiale.  


Istoria orasului Toronto  

In jurul anului 1500 i.e.n., indieni Iroquois ocupat pamântul unde este acum orasul Toronto. Ei au fost fugariti de triburile Huron, care traiau aici atunci când au ajuns Europenii. Numele orasului insa este de origine indiana. A existat si un fort aici, gasit de Francezi, dar care a fost ulterior abandonat. In timpul razboiului American, un influx de Britanici s-au adapostit in aceasta zona. Ulterior, mai mult pamânt a fost cumparat de colonistii Britanici. In 1793, John Graves Simcoe a creat orsul York, iar capitala Canadei de Sus a fost stabilita la Newark. 


Apoi s-a construit Fork York. In 1813, Americanii au cucerit orasul York. Trei ani mai târziu acesta a fost incorporat orasului Toronto. Orasul s-a dezvoltat rapid si a devenit o destinatie pentru imigranti. In curând in oras exista cea mai mare fabrica de Whiskey. In 1891, orasul avea primul sistem de transport public electric. In 1904, un incendiu a distrus o mare parte a centrului orasului dar acesta a fost refacut in scurt timp.  


Cand sa vizitezi Toronto?  

Primavara târziu (Mai) si toamna devreme (Septembrie) sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Toronto. Iarna in Toronto este foarte rece (media -4C). Verile, pe de alta parte sunt calde si umede (media 27C). Cu toate acestea, orasul este plin de turisi tot timpul anului. 


Ce sa faci la Toronto? 

Toronto este un oras imens, fiind imposibil sa vizitezi toate obiectivele turistice in câteva zile. Daca te concentrezi pe centru (Downtown), in prima zi poti sa vizitezi CN Tower, de unde vei avea o panorama superba a orasului. Daca te pasioneaza arta, atunci trebuie sa vizitezi Galeria de Arta din Ontario. Apoi, poti evada in alta lume daca vizitezi Chinatown.


Intr-o alta zi te poti bucura de cele mai vechi case din oras: Osgoode Hall si Campbell House. Cea din urma este printre putinele case din Toronto construite in stil Georgian. Poti dedica o zi intreaga shoppingului. Toronto Eaton Centre gazduieste 285 de magazine. Iar St Lawrence Market este un loc minunat unde poti gasi legume si fructe (plus câteva suveniruri de dus acasa).


Daca ajungi in Toronto vara, te poti relaxa pe plaja (cele de pe malurile Lacului Ontario sunt foarte popular si aglomerate).  Unde manânci in Toronto  Toronto este un oras unde poti face ocolul lumii …prin restaurante. Cosiderat a fi la fel de divers ca si New York, Toronto iti ofera nu doar restaurante Europene, dar si un Chinatown. Daca nu ai avut parte de o astfel de experienta pâna acum, neaparat trebuie sa te duci. In plus, mâncarea este minunata si nu prea vei sti de unde sa incepi sa gusti. Din fericire si vegetarienii vor fi fericiti la Toronto. Preturile, in general, sunt relativ mici dar depinde foarte mult de zona unde se afla restaurantul. Cafenele au intotdeauna preturi mai mici.  


Cat costa 1 zi in Toronto?  

Cartile de credit/debit sunt acceptate aproape peste tot asadar nu veti avea probleme folosindu-le. Este de preferat sa aveti un card acceptat oriunde in lume (Visa sau MasterCard).  Poti incepe o zi la Toronto de la CAD$20-40, daca alegi sa stai intr-un dormitor la hostel. Preturile la motel, foarte populare in America de Nord, sunt in jur de CAD$60-80 iar hotelurile, desi sunt in afara centrului, pornesc de la CAD$150.  


Cateva tarife in Toronto: bilet transport in comun - CAD$2.75 (metro, autobus, etc), intrare Bata Shoe Museum - CAD$12 (adult), fel principal la un restaurant vegetarian - CAD$8-13, fel principal la un restaurant cu tipic Canadian – CAD$29-44  


Cum ajungi in Toronto?   

Aeroportul International Pearson se afla la aproximtiv 30-50 min de centrul orasului (depinde de traffic). Este deservit atât de companii locale cât si internationale. Toronto City Centre Airport este mai mic si primeste doar zboruri locale si din NE Statelor Unite. O alta varianta –mai ieftina- este de a zbura pe aeroportul Buffalo din New York, iar apoi iau autobuzul spre Toronto (3 ore). Din Buffalo se poate lua si trenul spre Toronto.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro