bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Londra

 

Zbori la Londra? Afla mai multe:
 

Istoria orasului Londra
La origini, Londra a fost o asezare celta. In 43 d.Hr. romanii au fondat orasul Londinium, iar numele acestuia se pare ca a dat si numele nativ al orasului, London, desi unele date recente arata ca London ar putea fi de origine celta. In 61 d.Hr., noul oras roman este asediat, pradat si ars pana la temelii de catre rasculatii celti condusi de regina Boadicea.

Dupa caderea Imperiului Roman, Londra a fost abandonata. Initial Westminster era un oras distinct, insa in cele din urma Londra si Westminster s-au integrat si au evoluat impreuna, devenind cel mai mare oras al Angliei. Intre secolele al XVI-lea si al XX-lea, Londra a inflorit, fiind capitala a Imperiului Britanic.
Londra a fost o tinta a atacurilor teroriste ale IRA, iar mai recent a suferit o serie de atentate asupra sistemului de transport, soldate cu 52 de morti si atribuite gruparii islamiste al-Qaeda.


Cand sa vizitezi Londra?
Londra este un centru turistic vizitat tot timpul anului cu doar cateva dintre atractii care se inchid sau isi reduc orele de program in timpul iernii.
Cea mai buna vreme in Londra este bineinteles in timpul verii, in Iulie si August, dar soarele nu este garantat nici macar in acele luni. In plus Londra este cea mai aglomerata in timpul verii iar preturile sunt cele mai mari.


Ce vezi in Londra?
Londra este un centru international al artelor, muzicii, muzeelor si multor altora.
Londra gazduieste cinci orchestre simfonice (Orchestra Simfonica din Londra, Orchestra Filarmonica din Londra, Orchestra Filarmonica Regala, Filarmonia si Orchestra Filarminica BBC), carnavaluri si parade celebre, cum ar fi Carnavalul din Notting Hill, sau paradele de Sfintul Patrick (17 martie) sau Sfintul Gheorghe (23 aprilie).


In Londra sunt peste 30 de teatre, majoritatea concentrate in West End, colecþia nationala britanica de arta occidentala veche (cele mai cunoscute sunt British Museum, Victoria and Albert Museum, Imperial War Museum, precum si Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Stiinta, ambele din Kensington, sau Muzeul Londrei.).

Londra gazduieste nu mai putin de 240 de muzee. Cele mai cunoscute sunt British Museum (antichitati din toatã lumea), Victoria and Albert Museum (arte decorative si aplicate), Imperial War Museum, precum si Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Stiinta, ambele din Kensington, sau Muzeul Londrei.

Londra este una din cele patru mari capitale ale modei, alaturi de Paris, Milano si New York. Supermagazine celebre ca Harrods, Selfridges sau Harvey Nichols, sunt prezente aici, alaturi de o multime de boutique-uri si magazine ale designerilor de top.


Unde mananci in  Londra?
Nu este un secret ca Londra nu mai este un oras in care mancarea buna reprezenta o raritate. Cu bucatari tineri si inventivi, pregatiti in marile restaurante din Franta sau Italia, Londra se poate mandri cu o bucatarie apreciata chiar si de cei mai exigenti turisti.


Cat costa o zi in Londra?
Cu exceptia catorva magazine de familie in Londra se poate plati cu cardul de credit iar cecurile de calatorie sunt acceptate doar la marile hoteluri si la banci.
Moneda nationala este Lira. Bugetul pentru o zi in Londra incepe de la 50 de lire, pentru o noapte la un hostel si masa la unul dintre kiosk-urile de pe strada sau la un fast food. Pentru cei care doresc sa petreaca o zi in Londra vizitand principalele atractii, lua masa la restaurant si dormi la un hotel de 3 stele bugetul creste semnificativ si poate ajunge chiar si pana la 150 lire. Cateva preturi in Londra: o halba de bere 2.5 lire, un bilet la film 9 lire, o cafea 2.5 lire, intrarea la un club 15 lire.


Cum ajungi in  Londra?
Londra este unul dintre cele mai importante puncte de legatura din lume si modalitatile de a ajunge aici sunt nenumarate. Londra este servita de 5 aeroporturi : Heathrow, gatwick, Stanstead, Lutton si City si toate ofera conexiuni catre centrul orasului.
Se poate ajunge in Londra foarte usor  de pe continent si cu ajutorul feribotului, autocarelor (Victoria Coach Station), cu trenul sau cu autoturismul personal.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro