bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Tenerife

 

Zbori la Tenerife? Afla mai multe:
 

Istoria orasului Tenerife
Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare (teritoriu spaniol). Se afla in Oceanul Atlantic, la vest de coasta Africii. Populatia insulei Tenerife numara aproximativ 1 milion de locuitori. Santa Cruz de Tenerife este al doilea oras ca marime al arhipelagului, capitala insulei Tenerife si locul unde isi are sediul Guvernul.

Tenerife a fost ultima insula care a cazut in mainile Spaniei in 1496 iar locuitorii indigeni ai insulei nu s-au predat fara lupta. Numele insulei Tenerife a fost dat de locuitorii orasului La Palma care il numeau Tenerife Muntele Alb (tiner-munte si ife-alb). Tenerife, ca si vecina si competitoarea sa Grand Canaria, a atras repede o mare parte din locuitorii sai din Spania, Portugalia, Italia, Franta si chiar Marea Britanie.

In 1821 Madrid declara Santa Cruz de Tenerife, care era la vremea aceea cel mai mare port al insulei, capitala Canarelor.
In prezent, Tenerife este recunoscuta ca o insula a petrecaretilor pe care turistii petrec ziua la plaja iar noaptea in cluburi si discoteci.


Cand sa vizitezi Tenerife?

In Tenerife, si in Insulele Canare in general,  vremea este frumoasa pe tot parcursul anului. Diferenta de temperatura intre anotimpuri este foarte mica, de obicei iarna temperatura necoborand sub 15 grade C, avand o medie de 24 grade in timpul verii. Cel mai cald este in sudul si vestul insulei Tenerife dar daca doriti sa explorati insula tineti in minte ca vantul si altitudinea va afecta semnificativ temperatura. Muntele Teide, de exemplu, are parte de 3 luni de zapada pe an.


Ce sa faci in Tenerife?

Turismul este industria cea mai proeminenta in Tenerife, insula reprezentand o destinatie preferata de turistii din lumea intreaga. Sudul insulei Tenerife este preferat de majoritatea tursitilor deoarece este mai cald si mai uscat, dar si pentru ca aici se gasesc statiuni binecunoscute ca Playa de las Americas si Los Cristianos. Zona cunoscuta in Tenerife ca si Costa Adeje aduna la unn loc multe hoteluri de lux precum si centre comerciale, terenuri de golf (9 terenuri), parcuri acvatice, gradini zoologice, teatre, toate in stilul caracteristic Las Vegas.

Nordul insulei Tenerife este reprezentat de orasul port Puerto de la Cruz. Orasul si-a pastrat o parte din vechiul port care are un farmec aparte amestecat cu influente nord Europene. Boom-ul turistic din anii 1960 au schimbat radical imaginea orasului din Tenerife, facandu-l un oras cosmopolit si primitor in acelasi timp si favorit mulor turisti maturi (de obicei germani si spanioli).


Unde mananci in Tenerife?
Tenerife este un loc in care restauntele sunt unice si mancarea este pe gustul fiecaruia. Insula adaposteste unele dintre cele mai unice restautante de pe glob ; acestea se gasesc de obicei ascunse in micile sate spaniole si multe dintre ele sunt necunoscute de catre tursiti.


Cum ajungi in Tenerife?

Insula Tenerife este servita de doua aeroporturi : Tenerife North Airport (Rodeos si tenerife South Airport (Reina Sofia). Rodeos, cel mai mic dintre cele doua, este localizat in zona metropolitana a orasului Santa Cruz. Aeroportul opereaza de obicei zboruri inter-insulare dar si europene si o data pe saptamana un zbor spre Venezuela. Aeroportul din sudul insulei Tenerife, al 7-lea ca marime din Spania, serveste de obicei majoritatea zborurilor de linie din Europa dar si cursele charter.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro