bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Lisabona

 

Zbori la Lisabona? Afla mai multe:

Istoria orasului Lisabona

Lisabona dateaza inca din vremuri pre-romane. Legenda spune ca Ulise a fondat orasul dar mai credibila este origina feniciana a lui. In anii de inceput ai orasului Lisabona orasul a fost un camp de batalie in  mod constant : pe rand fenicienii, grecii si cartagienii au locuit aici rand pe rand. Dupa ce Lisabona a fost ocupata de romani, in anul 205 IC, timp de doua secole, orasul a devenit cel mai important oras din regiunea iberica de vest.

In istoria moderna, Lisabona a beneficiat de mai multa liniste decat in secolele anterioare insa a trecut printr-un perioada destul de grea in 1988 cand un imens incendiu a distrus un cartier intreg (Chiado). Acest incident care a atras fonduri masive din partea UE care au dus la reinvierea orasului Lisabona. 


Cand sa vizitezi Lisabona?

Daca vizitati Lisabona numai pentru a sta la plaja orice perioada e potrivita. In lunile Februarie si Martie, datorita Carnavalului, preturile cresc si se situeaza undeva la acelasi nivel cu cele din sezon (Iunie- August). In cazul in care nu sunteti fan al fotbalului, ar fi bine sa evitati perioadele in care se desfasoara meciuri din campionatele europene deoarece Lisabona este plin de suporteri galagiosi. Iulie si August ,in Lisabona, sunt lunile cele mai calde si uscate in timp ce Noiembrie si Februarie sunt cele mai umede si reci.


Ce vezi in Lisabona?
Inima orasului Lisabona este „Baixa” sau "Oraºul de Jos", zona unde se afla Castelul São Jorge (pe coloana cea mai inalta a orasului) si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraºului este Alfama (singurul din Lisabona care a supravietuit marelui cutremur din 1755), aproape de raul Tejo. Alte monumente importante: Manastirea Jerónimos, Turnul Belém. Manastirea Jerónimos si Turnul Belém din Lisabona au fost inscrise in anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Ce sa faci in Lisabona?
Fiind un oras de origine romana, de cele mai multe ori turistii ii imita pe localnici : mananca, beau si se bucura de oras. Lisabona este de asemenea si un oras adorat de cei care iubesc cumparaturile pentru ca este intesat cu stradute vechi cu magazine cu suveniruri si obiecte traditionale dar si de centre comerciale moderne.
In Lisabona au loc tot timpul evenimente : festivaluri, targuri si pelerinaje religioase. Cand adaugi la acestea iubitul sport : fotbalul si un calendar vibrant de expozitii de arta, putem spune ca Lisabona este « in priza » tot timpul anului.


Unde mananci in Lisabona?

Mancarea portucheza este ieftina, delicioasa si generoasa. Sardinhas assadas (sardine pe gratar) si pasteis de bacalhau (placinta de cod) este mancarea clasica portugheza preferata si in Lisabona. Mancarurile pot fi acompaniate de vinurile de calitate portugheze (vinhos sau port, bautura sinonima cu Portugalia).


Cat costa o zi in Lisabona?

Cu toate ca preturile au inceput sa creasca in Lisabona odata cu intrarea in UE a Portugaliei, orasul ramane totusi una dintre atractiile cele mai ieftine din Europa. Un buget « auster » care ar acoperi o camera la un hostel in lisabona si masa pe strada la multele kisok-uri din oras ajunge la 25-30 EUR/zi. Cateva preturi in Lisabona : o sticla de vin costa intre 5 si 1000 EUR, o sticla mica de apa 0.50 EUR, o bere 2 EUR, o portie de sardine la gratar 4.50 EUR, un bilet la un meci de fotbal 20-50 EUR.


Cum ajungi in Lisabona?

Aeroportul din Lisabona este principala legatura internationala a Portugaliei. Toate zborurile cu conexiune catre Lisabona sunt prin Spania. Alte mijloace de transport cu care puteti ajunge in Lisabona sunt trenurile (Vilar Formoso- linia Paris-Lisabona si Marva Beira – linia Madrid Lisabona). Autobuzele raman cele mai ieftine mijloace de transport catre Portugalia insa nu cu mult datorita popularitatatii trenului si a liniilor aeriene low-cost.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro