bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Bologna

 

Zbori la Bologna? Afla mai multe

Desi un oras bine cunoscut Italienilor, Bologna a ramas mai mereu pe langa traseul turistic obisnuit. In ultimii ani insa, multi turisti prefera sa combine o vizita la Venetia cu o zi sau doua in Bologna. Si nu au de ce sa regrete alegerea facuta. Pentru cei care lucreaza in mediul universitar, Bologna este binecunoscuta ca fiind locul unde s-a infiintat prima Universitate din Europa.  


Limba oficiala: Italiana  


Istoria orasului Bologna    

Orasul a fost fondat de Etrusti si se numea Velzna. Orasul a crescut, iar in sec. IV i.e.n. a fost cucerit de un trib Galic. In jurul anului 189 i.e.n., a fost creata colonia Romana Bononia. Orasul a continuat sa creasca, iar in 88 i.e.n. a devenit “municipium”. La varful dezvoltarii sale a fost al doilea oras ca marime din Italia.   Dupa un declin lung, orasul a renascut in sec. al V-lea, dar avea sa fie capturat de Lombarzi in 728 e.n.


Orasul a inceput sa creasca din nou, iar in 1088 aici a fost fondata cea mai veche universitate din Europa. In jurul anului 1300, Bologna era poate al cincilea sau al saselea oras ca marime din Europa, avand in jur de 60-70 mii de locuitori. Dar in timpul ciumii negre (1348) 30 mii de locuitori au murit. In timpul sec.XVI-XVIII, orasul a continuat sa creasca iar ulterior, in sec. XX, a devenit un centru cultural, industrial si comercial important in Italia.  


Cand sa vizitezi Bologna?

Cel mai bine ar fi sa vizitezi Bologna in primavara sau toamna. Vara – in special in Iulie si August – vremea este foarte calda si multe restaurante isi inchid portile pentru vacanta. Iernile sunt cam reci, dar un Craciun la Bologna poate fi o alegere interesanta.  


Ce sa faci la Bologna? 

Cateva zile nu sunt de ajuns nici macar sa vizitezi toate muzeele si galeriile orasului, daramite sa vezi si alte atractii. Asadar, in prima zi propune-ti sa vezi cele mai importante muzee. Incepe cu Museo Civico Archeologico (Muzeul Arheologic), unde poti admira exponate din epoca Egipteana si pana la cea Romana (muzeul este inchis Lunea). Pinacoteca Nazionale di Bologna este o alegere buna pentru cei care admira arta. Vei putea vedea aici operele lui Giotto, Raffaello, Parmigianino si Tiziano. 


Daca te pasioneaza motocicletele, poti sa vizitezi muzeul Ducati, dedicat istoriei firmei. A doua zi o poti dedica vizitarii orasului. Incepe in Piazza Maggiore, care este inconjurata de cladiri importante. Apoi te poti plimba pe Via Rizzoli si nu uita sa vizitezi Fontana di Nettuno, unul dintre simbolurile orasului. A treia zi, poti sa urci in Torre degli Asinelli pentru a vedea panorama orasului. Sau poti vizita doua dintre cele mai importante biserici din oras: San Petronio si San Dominico. Dupa masa,  relaxeaza-te intr-unul din parcurile orasului.  


Unde mananci in Bologna?  

Bologna este binecunoscuta pentru bucataria sa si este considerata centrul culinar al Italiei. Nu uita sa incerci celebrele “aperitivo” precum si mancarurile facute din peste. Pancetta si Mortadella Panino sunt alte alegeri minunate, alaturi de un pahar de vin. Vei gasi multe restaurante mici unde mancarea este excelenta, iar preturile mici.   


Cat costa 1 zi in Bologna? 

Cardurile sunt acceptate in magazinele si restaurantele mari, iar ATM-uri vei gasi peste tot in oras. Este insa ideal sa le folositi pe cele din interior bancilor si nu uitati sa aveti mereu cash la voi pentru momentele cand decideti sa mergeti la piata sau intr-o cafenea mica. 
Poti incepe o zi in Bologna de la €30 sau €50 daca alegi sa stai intr-o pensiune turistica cu acces rapid la transportul public. Daca preferi un hotel de trei stele, preturile incep de la €50 pe noapte si vei avea acces la sala de sport.  Cateva tarife in Bologna: fel de mancare in restaurant mic - sub €10; urcare in Turnul Asinelli - €3; card acces muzee - €6 / 1 zi sau €8 / 3 zile; bilet aerobus (autobuz de la aeroport in oras) - €5 , intrare muzeul arheologic - €4. 


Cum ajungi in Bologna? 

Aeroportul International Guglielmo Marconi este localizat la doar cateva minute de centrul orasului. Aeroportul este deservit de companii low-cost, printre care si Ryanair. De aici poti lua Aerobus-ul spre oras sau poti alege un taxi.  O alta varianta este de a calatorii cu trenul. Datorita pozitionarii, Bologna a devenit un centru important pentru transportul pe calea ferata in nordul Italiei. Exista legaturi directe cu Venetia si Roma.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro