bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Viena

 

Zbori la Viena? Afla mai multe:
 

Istoria orasului Viena
Fondat in jurul anului 500 IC, orasul Viena a fost o asezare celtica. In anul 15 IC Viena a devenit un oras de frontiera al Imperiului Roman, pazindu-l de triburile germanice din nord. In timpul Evului Mijlociu Viena a fost casa Dinastiei Babenberg iar in 1440 a devenit orasul de rezidenta al Dinastiilor Habsburge. Viena a devenit mai apoi capitala Imperiului Roman si un centru cultural pentru arte si stiinte, muzica si bucatarie fina. In secolele 16 si 17 armatele otomane au fost oprite de doua ori chiar la granita orasului Viena. In 1804 Viena a devenit capitala Imperiului Autrian si a continuat sa joace un rol important in politica europeana si mondiala pana in zilele noastre.
 

Cand sa vizitezi Viena?
In Viena intotdeauna se intampla cate ceva deci putem sa spunem ca este o destinatie vizitata pe tot parcursul anului. Din punct de vedere al climei, luna Ianuarie este foarte rece iar Iulie si August sunt foarte fierbinti. Iunie si Septembrie sunt lunile in care se inregistreaza cel mai mare numar de tursiti in Viena, facand orasul chiar aglomerat.


Ce sa vezi in Viena?
Arta si cultura au fost dintotdeauna o traditie in Viena. Teatrul, opera, muzica clasica si artele sunt printre preferatele turistilor care aleg Viena.

Viena este notabila si pentru arhitectura sa. Multe cladiri in stilul baroc exista, desi sunt reprezentate toate stilurile. Palatul de vara al imparatilor, Palatul Schonbrunn, a fost construit ca si un rival celui de la Versailles, dar desi imens si ornat, nu a devenit la fel de mare. Gradina Zoologica Schönbrunn se afla in incinta palatului. Catedrala "Sfantul Stefan" (Stephansdom), care a fost construita in secolul al XII-lea este de asemenea de o mare valoare. Arhitectul modern Friedensreich Hundertwasser a construit cateva cladiri in oras in stilul sau idiosincratic.

Palatul Imperial Hofburg, Scoala Spaniola de Calarie, Galeriile Belvedere sunt alte cateva atractii care fac din Viena un oras preferat de turisti din toata lumea.


Unde mananci in  Viena?
Restaurantele din Viena sunt pentru toate gusturiel si bugetele. Intalnim un numar mare de cafenele (Kaffeehauser) taverne cu vinuri (Heurigen) si mici restaurante de familie (Beisls), toate practicand preturi decente. In zona de nord-vest a orasului Viena, langa Universitate, se gasesc numeroase restaurante in care se poate manca bine si pe bani putini.
 

Cat costa o zi in Viena?
Viena nu este un oras prea ieftin insa pueti petrece aici cu aproximativ 50 EUR. Acest buget include o noapte la un hotel de 2 stele si masa la multele kiosk-uri de pe strada care servesc hot-dog sau pizza. Pentru a sta la un hotel de peste 3 stele si a incerca faimosul snitel vienez si prajitura traditionala Sacher, dar si intrarea la cateva din atractiile principale din Viena trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 100 EUR pentru 1 zi. Cateva preturi in Viena: o cutie de bombaoane de ciocola Mozart Kugeln costa 8 EUR, un hot dog 3.50 EUR, o calatorie de 30 de minute prin Viena cu caleasca trasa de cai costa 50 EUR, o felie de prajitura Sacher 4 EUR, intrarea la Schonbrunn 16 EUR.
 

Cum ajungi in Viena?
Aeroportul International din Viena (Schwechat) este servit de peste 80 de companii aeriene iar Aeroportul Stefanika din Bratislava se gaseste la numai 60 de km est de Viena fiind o alternativa de luat in considerare pentru orice tursit care vrea sa ajunga in capitala Austriei. Viena nu are autogara deci daca planuiti sa ajungeti cu autocarul aici destinatia este diferita in functie de fiecare companie de transport in parte. Viena este principalul punct de intalnire pentru trenurile care au destinatii marile orase europene, deci trenul este un mijloc de transport de luat in considerare in locul avionului.

 


    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro