bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Roma

 

 

Istoria orasului Roma 
Roma are o istorie indelungata, de-a lungul secolelor fiind capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. Roma a fost intemeiata de Romulus si Remus si s-a dezvoltat incepand cu asezarile pastorale de pe Dealul Palatin. De la fondarea ei, Roma a ramas neinfranta militar pana cand a fost ocupata de celti in anul 386 IC. A fost insa recuperata in acelasi an si dominatia romana s-a extins asupra Europei timp de peste 1000 de ani Roma fiind cel mai mare, bogat si important oras al lumii occidentale. 

In timpul domniei lui Constantin I, episcopul de Roma a capatat atat importanta religioasa, cat si politica, pana la urma ajungand sa fie cunoscut drept Papa si stabilind Roma ca centru al Bisericii Catolice. In afara de perioade scurte ca oras liber în Evul Mediu, Roma si-a mentinut statutul de capitala papala timp de secole, chiar si cand papii au fost mutati la Avignon între 1309-1337. Desi nu mai avea putere politica Roma a înflorit ca centru cultural si artistic în timpul Renasterii si Barocului, sub patronajul curtii papale.

Roma a crescut spectaculos si dupa primul razboi mondial si in prezent isi mentine aceasta tendinta multumita dinamismului cultural si economic al orasului.


Cand sa vizitezi Roma? 
Sezonul turistic principal incepe in Roma cu Pastele si tine pana la sfarsitul lunii Octombrie cu erioadele de varf  primavara si toamna. Cea mai placuta clima in Roma este din luna aAprilie pana în Iunie, si de la mijlocul lui Septembrie pana în Octombrie. Multe restaurante si magazine inchid in luna August deci ar trebui sa luati in calcul aceasta perioada atunci cand va planificati vacanta in Roma.


Ce vezi in Roma?
Cu siguranta putem spune ca Roma este unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din lume. Poti spune asta din prima clipa in care incepi sa cutreieri strazile orasului, pline de istorie. Cele mai vizitate atractii din Roma sunt cu siguranta Colseumul, Forumul Roman, Panteonul, Columna lui traian, Castelul Sant Angelo, Fontana di Trevi. Nici pietele din Roma nu sunt ocolite de turisti printe cele mai importante numarandu-se Piazza di Spagna, Piata Navona si Piata Venetia. Orasul Roma inconjoara vaticanul, o enclava a Sfantului Scaun, care este un stat suveran si gazduieste Piata St. Pietro si Bazilica cu acelasi nume. Muzeul National din Roma, Muzeul Civilizatiei Romane, Galeriile Borghese si Galeria Nationala sunt doar cateva din locurile de cultura in care poti sa vezi istoria romana.


Unde mananci in Roma?
In Roma, locurile in care se poate manca au denumiri diferite. « Tratoria » este de obiecei un restaurant de familie care serveste mancare traditionala facuta in casa si este tipul de loc in care se poate manca bine si ieftin cel mai raspandit in Roma. « Ristorante » este un loc mai formal, cu o selectie mai larga de mancaruri. « Osteria » este un local care ofera o selectie restransa de mancaruri si una vasta de vinuri iar « pizzeria » servsete paste, antipaste, carne si mancaruri vegetariene dar si recunoscuta pizza romana.


Cat costa o zi in Roma? 
Cei care vor sa mearga intr-o vacanta ieftina vor gasi Roma un oras scump. Pentru 50 EUR puteti dormi o noapte la un hostel, unde va gatiti singur, dar nu va sunt de ajuns pentru intrari la muzee, gradini si transportul in comun. Daca preferati sa stati mai confortabil si nu doriti sa impartiti camera cu altcineva, sa mancati la restaurant si sa beneficiate de serviciile utile ale ghizilor trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 100 EUR pentru o zi in Roma. Cateva preturi  si tarife in Roma: o bere intr-un pub 5 EUR, o calatorie cu metroul 1 EUR, un bilet la un meci de fotbal 30 EUR, o felie de pizza 2 EUR, intrarea la Coloseu 10 EUR.


Cum ajungi in Roma?

Cunoscut ca si Fiumicino, principalul aeroport din Roma este Leonardo da Vinci iar cel secundar este Ciampino. Eurolines este principala companie care ajunge in Roma din marile orase europene iar trenul reprezinta o alternativa destul de convenabila pentru orice tursit din Europa.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro