bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Praga

 

Istoria
Praga este capitala Cehiei, este situata pe raul Vitava in Boemia centala.
Cele mai vechi dovezi ca Praga a fost locuita dateaza inca din anii 6000 IC. Pe locul unde este astazi Praga au fost comunitati germanice si celtice care s-au stabilit aici in jurul anului 4000 IC. Slavii s-au stabilit pe aceste locuri in urma cu aproape 2 milenii iar dupa anul 600 au ocupat amandoua partile raului Vitava. au aparat cu succes zona care astazi o cunoastem ca si Boemia dar in secolul 9 au fost cuceriti de marele Imperiu Moravian. acest imperiu a introdus in Praga de astazi Crestinismul dar regele Wenceslas a propasit religia in Boemia.

In secolul al 13-lea, orasele au cunoscut o dezvoltare importanta. În jurul orasului Praga trei asezari au primit privilegiile de oraº. aºezarea de la poalele Castelului Praga a devenit Oraºul Nou Praga în 1257, în timpul domniei regelui Otakar al II-lea, (fiind botezat mai apoi Mala Strana – Noul Oras Praga).
Istoria recenta gaseste Cehia membra in Uniunea Europeana iar Praga unul dintre orasele europene cele mai iubite de turisti.


Cand sa vizitezi Praga?
In timp ce majoritatea atractiilor din Cehia sunt inchise sau au un program limitat in afara sezonului estival, Praga se bucura de turisti pe tot parcursul anului. Perioadele cele mai aglomerate in Praga sunt Pastele, Craciunul si anul Nou dar si lunile Mai si Iunie. Multi riveranzi ai orasului Praga merg in concediu in timpul verii iar spatiile de cazare, in special hostel-urile, se inmultesc. Daca frigul nu este un factor care va displace, iarna este un anotimp bun pentru a vizita Praga deoarece hotelurile sunt mai libere iar preturile scad semnificativ.


Ce vezi in Praga?
De la caderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa si din lume. Praga este pe locul al saselea in topul celor mai vizitate orase europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin. Printre locurile de mare interes turistic in Praga se numara : Orasul Vechi si Orasul Nou, Ceasul astronomic, Podul Carol, Castelul Praga si Catedrala Sf. Vit.


Ce sa faci in Praga?
Praga este un important centru cultural european fiind gazda a numeroase evenimente culturale. In praga isi au sediul multe institutii de cultura care pot fi gaza unor evenimente de calitate : Teatrul National, Orchestra Filarmonica Ceha, Opera de Stat, Muzeul National. Pe langa teatre si muzee, Praga ofera si o multime de festivaluri si evenimente dar si o experienta unica pentru cei care adora sa cutreiere stradutele inguste pline de magazine de tot felul: cristalele de Boemia, ceramicile traditionale, decoratiile din sticla dar si faimoasele vinuri reprezinta doar cateva idei de cadouri.

 

Cat costa o zi in Praga?
Preturile in cel mai mare centru turistic din Cehia sunt mai mari decat in restul tarii dar Praga inca ramane un oras accesibil. O exceptie o fac hotelurile din Praga ale caror tarife s-au aliniat marilor orase din vestul Europei. Daca stati la un hotel ieftin, evitati sa mancati in restaurante sau sa frecventati pub-urile, puteti sa va incadrati intr-un buget de 35 EUR. Daca insa doriti sa stati la un hotel in centru orasului Praga trebui sa va pregatiti sa platiti in jur de 100 EUR numai pe o camra dubla la un hotel de 3 stele.


Cum ajungi in Praga?
In Praga se ajunge destul de usor multumita sistemului bine pus la punct de trenuri si autobuze. aceste moduri de transport sunt convenabile ca si cost insa dureaza mai mult decat un zbor pana la Praga. Din pacate Praga nu este o destinatie pe care multe companii aeriene o agreeaza iar acest lucru face ca un bilet de avion pana acolo sa fie destul de scump.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro