bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Paris

 

Istoria orasului Paris

Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Orasul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua parti - Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud. 

Parisul a fost ocupat de un trib galic pana cand au ajuns aici romanii în 52 I.C. Aproximativ cincizeci de ani mai tarziu orasul s-a intins si pe malul stang al Senei, in actualul Cartierul Latin, si a fost redenumit "Paris". Ocupatia romana s-a incheiat în 508, cand Clovis I a facut orasul capitala dinastiei Meroviengienilor a francilor. 
In cursul secolului XI Parisul s-a intins pe malul drept. 

In Evul Mediu Parisul a prosperat ca centru intelectual si comercial, cu o intrerupere temporara cand a lovit ciuma in secolul XIV. Revolutia franceza a început cu luarea cu asalt a Bastiliei pe 14 iulie 1789. Multe dintre conflictele din anii urmatori au avut loc intre Paris si zonele rurale ale Frantei.
Renumita « belle epoque » a fost faimoasa pentru arhitectura Atr Nouveau si explozia de noutati in arte si stiinte. Pana in 1930 Parisul devenise deja un centru cultural renumit in toata lumea pentru avangardismul lui.


Cand sa vizitezi Parisul?
Dupa cum spune si un cantec vechi, Parisul este cel mai frumos in timpul primaverii, cu toate ca de multe ori este umezeala si ploua. In timpul iernii se desfasoara tot felul de evenimente culturale in Paris iar vara vremea este calda si te indeamna la lene. In luna August, cand parizienii zboara spre locuri unde isi petrec concediul, multe restaurante se inchid. De Ziua Bastiliei si in perioada Anului Nou Parisul este destul de aglomerat, asa ca daca va doriti sa il vizitati in aceste perioade este bine sa va faceti rezervare la hotel din timp.


Ce vezi in Paris?
Majoritatea atractiilor din Paris se gasesc de-a lungul Senei, deci nu trebuie sa va deplasati prea mult pentru a le admira. Muzeele, monumentele si cele 2 insule reprezinta un magnet pentru turistii care viziteaza Parisul. Printre atractiile pe care nu trebuie sa le ratati in Paris se regasesc : Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, muzeele Louvre, D’Orsay, Rodin si Montparnasse, cartierul Montmartre in care se gaseste si basilica Sacre Coeur si faimoasa Champs Elysees, cea mai cunoscuta si vizitata strada din Paris.


Ce sa faci in Paris? 
Majoritatea muzeelor si magazinelor sunt inchise de sarbatorile legale in Paris, deci trebuie sa va planificati cu grija perioada in care vreti sa vizitati capitala Frantei. 
Pe langa vizitarea atractiilor enumerate mai sus, Parisul ofera si o experienta de neuitat iubitorilor de cumparaturi. Iar daca sunteti un iubitor al muzicii, Parisul este orasul in care vrei sa locuiesti. De la opera, jazz, cabaret, cluburi cu muzica disco, house sau salsa, Parisul le are pe toate.


Unde mananci in Paris? 
Fiecare restaurant din Paris, cu o multime de stele Michelin se pare ca are un bucatar sef parizian cu un temperament galic. Sa mananci bine in Paris nu este o optiune ci o sarcina, de obicei impusa de bucatarul mai sus mentionat. Toata lumea iubeste mancarea din Paris. Fie ca servesti masa intr-o cafenea de pe strada sau intr-un restaurant de lux, sa mananci in capitala Frantei este o experienta unica.

 

Cat costa o zi in Paris?
Parisul, orasul in  care o cafea costa 5 EUR, nu este tocmai cel mai ieftin oras din Europa dar asta nu inseamna ca trebuie sa strangi bani ani intregi sa poti sa il vizitezi. Daca nu te deranjeaza sa dormi intr-o pensiune si sa mananci numai produse de patisserie 50 EUR pe zi pot fi de ajuns. Bineinteles ca daca preferi sa dormi la un  hotel de minim 3 stele si sa iei masa in unul din acele restauante cochete de-a lungul Senei Parisul iti scoate din buzunar cel putin 200 EUR pe zi.


Cum ajungi in Paris? 
Parisul este deservit de doua aeroporturi: Orly, la sud de Paris si Charles de Gaulle, la nord de Paris. Ultimul, este unul dintre cele mai importante aeroporturi din Europa, deci nu va fi greu de gasit un zbor direct catre Paris. 
Se poate ajunge in Paris foarte usor si cu trenurile TGV si Eurostar din principale orase europene sau cu autobuzele

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro