bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Madrid

 

Zbori la Madrid? Afla mai multe:
 

Istoria orasului Madrid

Initial s-a crezut ca Madrid a fost fondat de romani insa mai tarziu s-a dovedit ca orasul are origini islamice. Se presupune ca emirul tinutului Cordoba si-a stabilit o fortareata pe viitorul loc al Madrid-ului in 854 DC. Cunoscut ca si Magerit (vechiul nume al Madrid-ului), acesta era locul de frontiera intre tinuturile islamice Al-Andalus in sud si tinuturile crestine la nord. Era musulmana din Madrid a luat sfarsit in 1085 cand regale Alfonso VI al Castiliei a preluat conducerea orasului.
Istoria recenta a orasului Madrid ne arata o revigorare a activitatilor  artistice si culturale si restaurarea centrului vechi insa si tristetea ramasa dupa atentatele teroriste din martie 2004. 
In ciuda istoriei zbuciumate si a problemelor continue, Madrid ramane un oras viu care ofera turistilor un sentiment unic.


Cand sa vizitezi Madrid?

Ca si in restul Spaniei, primavera si luna Octombrie sunt perioadele cele mai bune pentru a vizita Madrid. Vremea este agreabila, orasul are o mireasma proaspata si nu este foarte aglomerat de turisti. Daca va plac petrecerile, puteti vizita Madrid-ul in luna Mai cand are loc cea mai mare “fiesta” dar ar trebui totusi sa va faceti rezervari din timp pentru acasta perioada. 


Ce vezi in Madrid?

Madrid nu este doar capitala Spaniei ci este si capitala provinciei si a comunitatii autonome Madrid.
Printre atractiile din Madrid care tin ochii, urechile si mintea ocupata de-a lungul sejurului putem enumera Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artã Regina Sofia din Madrid (unde se aflã Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Puerta del Sol, Parque de Retiro, cladiri vechi de secole ca si Palatul Regal din Madrid, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, piete si bulevarde marete, cartiere pline de carcater (Chueca, cartierul homosexualilor).


Ce sa faci in Madrid?

Madid este sinonim cu galeriile de arta, coridele (luptele cu taurii) si cinele in aer liber. Madrid este cunoscut si pentru viaþa sa de noapte si discotecile sale; pentru madrileni nu este iesit din comun sã danseze toatã noaptea, iar apoi dimineaþa sã meargã la muncã. Aceastã viatã de noapte numitã la movida, a înflorit dupã moartea lui Franco.


Cat costa o zi in Madrid?
Spania este una dintre cele mai ieftine tari din Europa. Se poate petrece o zi in Madrid cu numai 20 EUR, evitand sa mancati in restaurante, sa mergeti in baruri si petrecand noaptea la o pensiune. Un buget mai potrivit care ar include o camera la hotel, trei mese pe zi si intrari la muzee se ridica la 40 EUR. Ctaeva preturi in Madrid: o cafea costa 1 EUR, un billet la metrou 1.15 EUR, intrarea la Muzeul Prado 6 EUR, o sticla mica de bere 1 EUR. 

Cum ajungi in Madrid?
Madrid este servit de Aeroportul International Barajas. Renurile reprezinta o alternativa la avion insa de cele mai multe ori sunt la fel de scumpe. Se poate ajunge in Madrid si cu autocarul sau cu autoturismul personal pentru ca orasul este legat foarte bine de principalele orase europene printr-un system bine pus la punct de autostrazi.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro