bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Istanbul

 

Istanbul este singurul oras din lume care se desfasoara pe malurile a doua continente- Europa si Asia si este totodata cel mai mare oras al Turciei si inima culturala a acestei tari.

Istoria orasului Istanbul

Istanbul a fost intemeiat de imparatul roman Constantin cel Mare pe locul fostei colonii grecesti Bizant. Istanbul a fost capitala a Imperiului Bizantin sub numele de Constantinopol pentru mai mult de 1000 de ani. Abia dupa ce a fost cucerit de turci in secolul XV Istanbul a devenit capitala Imperiului Otoman. La 28 martie 1930 numele oficial al orasului s-a schimbat din Constantinopol in Istanbul.

Cand sa vizitezi Istanbulul?

Cele mai bune perioade pentru a vizita Istanbul sunt din Aprilie in Iunie si Septembrie si Octombrie, respectiv lunile de primavara si toamna. In timpul acestor luni temperaturile se mentin intre 16 si 25 grade C, umiditatea nu este asa ridicata iar Istanbulul nici nu este asa de sufocat de catre tursiti ca in lunile de vara.

Ce vezi in Istanbul?

Istanbul este cel mai bine de explorat pe jos intrucat majoritatea atractiilor se regasesc la cateva minute de mers una de alta. Printre principalele atractii din Istanbul se numara: Hagia Sofia, fosta catedrala a Patriarhiei de Constantinopol, astazi muzeu in Istanbul, Moscheea imperiala Sultanahmet (cunoscuta in toata lumea ca Moscheea Albastra din Istanbul datorita placajelor decorative interioare din faianta bleu si alba) este cea mai veche si vizitata moschee din Istanbul, Cornul de Aur (este un estuar ce imparte Istanbul in doua) si Palatul Topkapi (simbolul si centrul Imperiului Otoman).

Ce sa faci in Istanbul?

Istanbul este orasul perfect pentru dependentii de cumparaturi. De la faimoasele covoare si haine de blana la delicioasele si recunoscutele dulciuri (Turkish Delight), de la suvenirurile din ceramica la magazinele de bijuterii din aur galben cu vitrine imense, Istanbul ofera o varietate coplesitoare de marfuri, la preturi rezonabile iar un lucru este sigur: nimeni nu se intoarce acasa cu mana goala din Istanbul.

Unde mananci in Istanbul?

Merita sa mergeti in Istanbul chiar si numai pentru mancare. Bucataria turceasca este chiar sufletul bucatariei Mediteraneene estice, bucatarie care cere ingrediente de calitate si o atentie desavarsita in prepararea mancarurilor. De la gustari delicioase pana la mancaruri elaboarte pe baza de fructe de mare si peste, Istanbul se pliaza cu maiestrie pe orice fel de bugete si gusturi.

Cat costa o zi in Istanbul?

Turcia nu este o tara scumpa iar Istanbul nu face cu mult nota discordanta. Poti sa petreci o zi in oras cu aproximativ 30 EUR daca folosesti autobuzul pentru a te deplasa, stai la o pensiune si mananci o masa la restaurant.

Alte preturi si tarife in Istanbul: un bilet la film 3-6 EUR, intrarea la un meci de fotbal 7 EUR, o baie de aburi (hamam) si un masaj 10-20 EUR, un bilet la feribotul ce traverseaza Bosfor-ul 2 EUR.

Cum ajungi in Istanbul?

Aeroportul Ataturk din Istanbul este cel mai mare si tranzitat aeroport din Turcia si serveste o multitudine de destinatii din Estul Mihlociu, SUA, Australia si Europa.Aeroportul se afla la aproximativ 23 Km. vest de Istanbul iar cea mai rapida modaliate de a ajunge in oras este taxi-ul. Pe langa avion, un alt mijloc de ajunge in Istanbul este autocarul dar de obiecei este mai scump si bineninteles ca dureaza mult mai mult. Trenul nu este un mijloc de transport prea popular in Turcia deoarecele ste destul de lent iar servciile lasa de dorit.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro