bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

Hamburg

 

Zbori la Hamburg? află mai multe:

Înghesuit intre lacuri pe de o parte și uriașele nave de marfă de pe Elba de cealaltă parte, Hamburg, cel mai mare port al Germaniei are multe in comun cu Venetia si amsterdam. Dar spre deosebire de celelalte doua orașe maritime, Hamburg ramane un port in adevaratul sens al cuvantului si este printre cele mai ocupate din Europa. Adaugand la asta independenta orasului Hamburg care nu a fost ocupat decat o singura data in istorie (de catre Napoleon), nu veti regreta alegerea de a vizita acest oras.


Istoria orasului Hamburg

Cele mai vechi asezari din Hamburg dateaza din secolul 4 inaintea lui Cristos. Intre secolele 4 si 6 urmeaza venirea saxonilor in nordul Germaniei. In secolul 14, ca unul din cei mai vechi membri ai Hansei, Hamburg devine cel mai important antrepozit si loc de schimb comercial intre Marea Nordului si Marea de Est.

Astazi, Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin. De asemenea este un mare oras universitar, peste 70.000 de studenti invatand aici dintre care mai mult de jumatate la Universitatea din Hamburg. Cu 15% din populatie imigranti, Hamburg este un oras cosmopolit si a primit numele de Poarte spre Lume (Gateway to World) a Germaniei


Ce vezi in Hamburg?

Poti petrece o zi in Hamburg in piata Schanzenviertel unde turistii se aduna sa prinda razele soarelui in timp ce mananca o placinta portugheza, poti sa vezi orasul din feribot in timpul unei plimbari pe Elba, poti sa mergi la Muzeul de arta din Hamburg (Museum fur Kunst und Gewerbe), la galeriile Kunsthalle, la Muzeul de Etnologie (Museum fur Valkerkunde) sau poti sa cutreieri miile de magazine pentru cumparaturi sau suveniruri. Poti termina ziua luand cina la restaurantul de la etajul 14 al hotelului Hafen de unde poti admira luminile portului Hamburg.


Cand sa vizitezi Hamburg?

Datorita influentei maritime clima este mai blanda decat in estul continental. Luna calda este Iulie, cea rece Ianuarie. Temperaturi de 28°C in mijlocul verii nu sunt o raritate iar iarna este o perioada buna pentru a merge la ski in partea de sud in Munții Harz.


Ce sa faci in Hamburg?

Programul social al orasului Hamburg este plin cu evenimente de-a lungul anului: concerte, targuri, festivaluri, conventii si vernisaje, dar exista si cateva ocazii speciale: creat in anul 1329, Hamburger Dom este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Europa si are loc la sfarsitul lunilor martie, Iulie si Noiembrie. Pe 7 Hamburg mai sarbatoreste Hafengeburtstag (Ziua Portului) printr-o mare petrecere care are loc pe tarm dar si pe apa.


Unde mananci in Hamburg?

Hamburg este foarte greu de intrecut in Germania cand vine vorba de restaurante. In timp ce Elbmeile este destinatia cea mai cautata de turisti, nu trebuie sa va deplasati asa departe pentru o masa buna. In St Georg sunt o multime de brutarii portugheze, patiserii si restaurante cochete frantuzesti iar in Schanzenviertel poti gasi o multime de restaurante cu specific international


Cum ajungi in Hamburg?

Cel mai usor mod de a ajunge in Hamburg este pe calea aerului. aeroportul international din Hamburg este destul de tranzitat atat de zboruri din Europa cat si intercontinentale si este bine legat de oras printr-un sistem de autobuze care circula la fiecare 15 minute incepand cu ora 6 aM. De asemenea, in Hamburg este usor de ajuns cu trenul (exista 4 gari mari in oras) dar se poate ajunge si cu autocarul sau autotursimul prorpriu multumita sistemului de autostrazi bine pus la punct din Germania.

    
    
    
    
 
© 2014 bilete-deavion.ro