bilete de avion, bilete avion ieftine, bilet avion, bilet avion low cost, bilete avion spania italia paris londra, bilet avion blue air, bilet avion wizz air

AIR FRANCE

 

 

Bilete de avion Air France

Air France este principalul operator de transport francez, ce opereaza pe piata interna si in intreaga lume, zboruri regulate de pasageri si servicii de transport marfa in 98 de tari din toată Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Orientul Indepărtat, America, Caraibe şi Oceanul Indian.

Istoricul companiei

A fost fondata in august 1933, atunci cand Société Centrale pour l'Exploatation de Lignes Aériennes, a cumparat activele Compagnie Générale Aeropostale, iar după Al doilea Razboi Mondial, industria de transport aerian francez a fost nationalizata, rezultand Société Nationale Air France. A fost infiintata la 1 ianuarie 1946, fiind urmata de Compagnie Nationale Air France, la 16 iunie 1948.

 

La 12 ianuarie 1990, operatiunile tuturor companiilor aeriene aflate in proprietatea guvernului, Air France, Air Inter, Aer Cartei şi UTA, au fost unite în Air France Group si o noua companie de grup holding, Groupe Air France SA a fost înfiintat prin decret, la 25 iulie 1994, ce detine participatii majoritare atat in Air France si Air Inter (mai târziu redenumit Air France Europa). In 1997, Air France Europa a fost pe deplin absorbita în Air France.

 

La 10 februarie 1999, compania aeriană a fost partial privatizata la Bursa de Valori la Paris Exchange. Guvernul francez a pastrat un pachet de control de 62 la suta, care mai tarziu a fost redus la 55.9 la sută.

Air France a devenit un membru fondator al aliantei SkyTeam impreună cu Delta Air Lines, Aeromexico si Korean Air, in iunie 2000.


Fuziunea

La 30 septembrie 2003, Air France si KLM au anunţat o fuziune printr-un schimb de actiuni, precum si un acord pentru KLM sa se alature aliantei SkyTeam, iar in mai 2004, fuziunea a fost finalizata dupa schimbul de acţiuni de succes, prin crearea Air France-KLM Group.

Fiecare companie aeriana a pastrat brandurile proprii, pentru ca pasagerii sa poata beneficia de retelele lor orare, coordonate pe parcursul intregului traseu.

In decembrie 2004, statul francez a vandut 18.4 la suta din miza de capital detinuta in Air France-KLM Group, reducand participatia sa, sub 20 la suta.

Unul dintre primele rezultate cheie al combinaţiei Air France / KLM, a fost inaugurarea, in primavara anului 2005, a programului comun de fidelizare a clientelei: "Flying Blue", prima de acest gen, care a avut mai mult de zece milioane de membri inca de la momentul lansarii . Flying Blue, programul de fidelitate oferit de Air France, ofera posibilitatea castigarii de mile, la fiecare zbor. Milele pot fi convertite in bilete de avion si in alte cadouri.

La data de 24 decembrie 2007, Air France-KLM Group au convenit termenii pentru a achizitiona VLM Airlines prin intermediul subsidiarului irlandez, CityJet.

La 16 martie 2008, Consiliul directorilor companiei Alitalia, a acceptat o oferta de preluare conditionata de la Air France-KLM, dar cu toate acestea, oferta a fost retrasă la data de 21 aprilie 2008.

VLM a devenit parte integranta a Grupului în 2008. In ianuarie 2009 a fost anuntat ca Air France-KLM ar deveni partener strategic al Alitalia, luand 25 la suta din capital, la un cost de € 323 milioane (431 milioane dolari SUA).

 

Flota

* 147x Airbus A320 
* 16x Airbus A330
* 19x Airbus A340
* 19x Boeing 747
* 51x Boeing 777


Peste 1,800 zboruri zilnice! 200 destinatii in 88 de tari! Membru fondator al SkyTeam Alliance!

          
          
          
          
        
 
© 2014 bilete-deavion.ro