KLM, promotii catre Caraibe

Author: admin  |  Category: Companii aeriene, Destinatii, Uncategorized

klmKLM deruleaza o promotie pentru destinatii din Caraibe, pana la finalul lu nii februarie 2015
Aruba – 559 euro
Bonaire – 559 euro
Curacao – 559 euro
Sint Maarten – 559 euro
Tarifele includ plecarea din Bucuresti, via Amsterdam, iar perioadele de calatorie sunt urmatoarele:
19 martie – 30 iunie 2015 – pentru Curacao si Sint Maarten
7 mai – 28 iunie 2015 – pentru Aruba si Bonaire
Perioada minima de sedere de destinatie – 7 zile, maximum – o luna.

Belgrad la 129 de euro

Author: admin  |  Category: Companii aeriene, Destinatii, Tarom

tarom_32699400_52586400 Tarom deruleaza în aceste zile o promotie pentru biletele de avion pe destinatia Belgrad. Astfel, pentru achizitionarea unui bilet dus-întors, cu toate taxele incluse, pretul începe de la 129 euro.
Tariful include realizarea check-in-ului online, bagaj de cala de maximum 25 kg, bagaj de mâna de maximum 10 kg, iar pe relatia Bucuresti – Belgrad Tarom are 6 frecven?e saptamânal.

Transilvania rurala se lupta sa nu dispara…

Author: admin  |  Category: Destinatii, Uncategorized

E probabil binecuscut de unde vine numele Transilvaniei. Tara de dincolo de paduri. Este binecunoscuta asezarea ei intre munti ca o cetate naturala. Este binecunoscuta multiculturalitatea ei cladita in multe mii de ani, de la asezarile dace si mai apoi daco-romane atestate de multimea sit-urilor arheologice mergand prin Evul Mediu cu sasi, svabi, secui, romi samd, pana catre zilepicture-1531le noastre. Sunt cunoscute turistilor frumoasele orase cu multitudinea de stiluri arhitecturale dar astazi nevom opri asupra satului transilvan. Cu totii am admirat o data macar in viata noastra frumusetea vailor podisului transilvan marcate de frumoasele si pitorestile clai de fan care le marcheaza in ochii nostri.
Daca te plimbi la începutul verii prin vaile pline Transilvaniei, nu poti sa nu zâmbesti. Pluteste în aer o mireasma dulce-mirositoare, în primul rând fiindca vaile Carpatilor din centrul României ne descopera una dintre cele mai mari comori ale lumii cultivate de om: fânete de o bogatie si o diversitate botanica rar egalata în Europa.
Aici, pe un singur metru patrat de fâneata se gasesc si zeci de specii diferite de iarba si flori, iar daca te asezi printre ele, ai chiar mai multe la o lungime de brat de jur împrejur. Miracolul acesta înflorit e mentinut nu numai de natura, ci si de mâna omului. Singurul motiv pentru care bogatia aceasta persista e ca fâneata ramâne fâneata daca e cosita în fiecare vara. Parasita, se va umple de tufe si buruieni în cativa ani. Pe parcursul zilei, mirosul fânetelor se înteteste, iar spre apus coboara dinspre dealuri aroma tare, ca de miere, a stupinitelor, care-si împrastie mirosurile pe întuneric, când le polenizeaza fluturii de noapte.
Nici vorba de substante chimice sau de îngrasaminte artificiale. Acestea sunt prea scumpe si nu le inspira încredere gospodarilor din partea locului , nu prea avuti, si care se ocupa cu agricultura de subzistenta. De aceea, dealurile sunt colorate în mov de florile de salvie. Bulbucii-de-munte, un fel de bujori pitici, cresc în zonele mai umede si it dau impresia unor lampioane japoneze.
Orice localnic matur din din zona rurala a Ardealului poate recunoaste cu usurinta peste o suta de specii de plante. Chiar si copiii cunosc 40-50.Rezervatia-Fanetele-Clujului-20101129163030
Simbioza dintre fan si viata oamenilor este de un firesc sublim . Vara, iarba de pe pasuni hraneste vacile. Dar de la jumatatea lui noiembrie pâna la jumatatea lui mai, vacile ramân în staul, unde manânca doar fân. Aici, singurul lucru care face posibila cresterea vacilor e fânul, iar singurul lucru care face posibil traiul oamenilor e laptele vacilor. Ardelenii traiesc din transferul de nutrienti de pe pajiste în farfurie. De aceea, în vai ca acestea, fânul e masura tuturor lucrurilor.
Fanetele dealurilor transilvane sunt sacre. Da, nu radeti. Multa vreme turistii s-au tot intrebat de ce localnicii circula prin ele doar in sir indian.
Taranii din Transilvania chiar traiesc din fân. În întreaga regiune, de la Maramuresul vorbitor de româna, în partea de nord, pâna la zonele cu etnie maghiara din centrul tarii si spre putinele sate sasesti, vorbitoare de germana scara activitatilor este, în esenta, medievala. Milioane de români lucreaza în propria ferma, cu cele mai putine animale, cea mai scazuta productie, un nivel de autonomie a resurselor printre cele mai ridicate si un venit printre cele mai sc?zute din Europa.
Dar cositul e de-abia începutul. Apoi iarba se aduna cu grebla în gramezi mici, care sa nu absoarba roua, apoi se rasfira din nou la soare, sa se usuce; apoi se întoarce pentru ca soarele sa usuce straturile de dedesubt; dupa aceea, se aduna în capite pe câmp; în cele din urma, se încarca în caruta, cu fluturii dansând deasupra fânului, si se aduce pe drumuri de tara acasa,se descarca la gura fânarului, într-o claie cu miros îmbatator, delicios, ca o supa uscata de vara; se stivuiesc pâna la streasina fânarului, unde se aduna ca o tesatura verde, fosnitoare în care florile îsi pastreaza culorile vii. La venirea iernii, când vacile sunt aduse de la pasune, portia lor zilnica de fân trebuie taiata din masa densa si pusa, în sfârsit, în iesle.
Laptele de vara al vacilor, când iarba de pe pasuni e grasa, da o brânza moale. Alteori, laptele se vinde prin sat sau în orasul apropiat sau se bea acasa. În ziua de azi, rareori se mai face unt. În locul lui, se manânca pe pâine untura de porc, delicioasa, cu tot pericolul pentru inima. Uneori, li se da lapte si porcilor. Pe toate aceste cai, bunatatea ierbii ajunge în toate ungherele vietii.
În anii comunismului s-a mentinut regimul de cosit pe fânetele de munte. Dar dupa Revolutia de la sfârsitul anului 1989, cooperativele agricole s-au destramat, iar terenurile le-au revenit fostilor proprietari. Oamenii s-au întors la agricultura la scara mica practicata înainte de comunism, dar, de la jumatatea anilor ’90, lucrurile au mers tot mai rau. Fermierii îmbatrâneau. Tinerii considerau ca pot face mai multi bani din la oras. Laptele se gasea ieftin, vândut de producatorii la scara mare din alte parti. Pe atunci, nimeni nu vedea valoarea fanetelor
Padurea a început sa le reia în stapânire. Pe masura ce se întindea peste ele umbra copacilor, florile din fâne?e au început sa dispara.
La un moment dat, insa, banii din afara, câstigati de tinerii care lucreaza în strainatate, au început sa curga din plin în sate. Locuintele vechi, de lemn, au fost demolate sau renovate. În locul lor au rasarit case mari, cu cuptoare cu microunde pe bufetele cu suprafata de melamina si gratare la nivelul ochilor, ale caror ferestre se deschid spre gospodariile unde dainuie înca lumea veche: gainile si curcile ciugulesc pe sub pruni; vaca asteapta rabdatoare în staulul ei jos, slab luminat; porcii râma în cocina; bunicii aduc fânul de pe fânete.
Problemele s-au agravat odata cu aderarea României la Uniunea Europeana, în 2007. Cererile pentru alocarea fondurilor europene, stângaci concepute si formulate, au împiedicat multe ferme transilvanene mici sa obtina bani europeni. Proprietatile individuale, farâmitate, erau prea mici ca birocratii români de la Bucuresti sa le califice drept ferme. UE spune ca nu se considera teren arabil eligibil decât cel cu o suprafata de cel putin o treime de hectar, dar majoritatea loturilor sunt si mai mici. Unele ferme mai mari au ajuns sa aiba mai multe vaci, dar reglementarile sanitare gândite pentru fabricile de lactate high-tech germane si scandinave afectau grav viabilitatea metodelor vechi. Telemeaua, de exemplu, se face dintotdeauna în putineie de mesteacan. UE a spus ca nu se poate face decât pe o suprafata de otel inoxidabil. Data traditionala pentru începerea cositului pe fânetele joase din unele parti ale Transilvaniei e ziua de Sfântul Ion, 24 iunie, dar administratia româneasca a stabilit data de 1 iulie. Claile de lucerna stau de straja pe deal, la caderea serii, lânga satul Breb. Radacinile Transilvaniei au peste 2 000 de ani vechime. Aici a fost leaganul civilizatiei geto-dace Stilul de viata rural nu va continua decât daca localnicii îl pretuiesc si îl cultiva, iar România si Uniunea Europeana îl considera demn de a fi sprijinit.
Vazându-si lumea cum dispare, oamenii au vrut s-o salveze. Au început sa-si ia frâiele vietii în propriile mâini. S-au pus pe treaba organizatiile conservationiste locale. Pâna atunci, laptele era cumparat din sate de firmele de lactate mari, care organizau punctele de colectare si controlau pretul. Fiecare taran care-si aducea laptele cu galeata sau ciuberele la punctul de colectare era platit doar daca laptele era curat si de buna calitate.
Rezultatele s-au vazut imediat..Acum, laptele proaspat, nepasteurizat, se vinde la un automat alimentat de doua ori pe zi de un camion frigorific venit din sat. Vederea unui automat de vânzare a laptelui te bucura pentru ca el reprezinta un simbol al efortului oamenilor de a pastra ceva valoros din trecut într-o lume ale carei forte fac tot posibilul sa-l erodeze si sa-l distruga. Automatul de lapte al producatoarilor individuali rurali asigura, în mod surprinzator, supravie?uirea fânetelor înflorite din muntii de deasupra noastra.11-DSC02599
Viabilitatea economica a fânetelor ramâne fragila. Data fiind metoda de vânzare directa, daca un fermier introduce în sistem lapte stricat sau contaminat, cumparatorii se îmbolnavesc, dispare încrederea, scad enorm vânzarile si are de suferit tot satul. Si totusi pe piata în scadere generala, cu preturi mai mari, satele cu puncte de colectare a laptelui au tot mai multe vaci. Odata cu numarul de vite creste si cererea de fân, iar fânetele, care altfel ar fi fost napadite de padure, sunt cosite din nou.
Odata rezolvata problema economica, daca fondurile europene pentru agricultura ar fi mai adaptate specificului local, daca statului roman i-ar pasa mai mult de bogatiile incredibile ale Transilvaniei, aceasta lume ar putea fi salvata. Transilvania rurala nu a ajuns inca doar istorie.

Oferta de la Blue Air, 49,99 euro/segment

Author: admin  |  Category: Blue Air, Destinatii, Uncategorized

promo_Blue-AirBlue Air a anuntat o oferta valabila pentru toate cele 35 de destinatii catre care opereaza zboruri. Astfel, pentru destinatii ca Barcelona, Paris, Londra sau Madrid veti plati un pret unic de 49,99 euro/segment de zbor cu taxele incluse. In plus, aveti inclus in acest tarif si un bagaj de cala.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de aceasta oferta este sa alegeti sa calatoriti cu Blue Air in perioada 23 februarie – 31 martie 2015, cu mentiunea ca aceasta oferta este valabila numai daca veti cumpara biletele in perioada 13 – 15 februarie 2015.

Marsilia – viziune a viitorului sau model de multiculturalism

Author: admin  |  Category: Destinatii, Uncategorized

Astazi, cand tot mai multe tari europene devin natiuni de imigranti, Marsilia poate repreznta o viziune a viitorului sau chiar un model de multiculturalism. Nu ca echilibrul ei ar fi usor de mentinut. În primul rând, conflictele actuale din Orientul Mijlociu stârnesc periodic valuri de teama în acest oras din Franta. Pe vremea primului razboi din Irak, în 1991 se spunea ca situatia din Marsilia este exploziva, din cauza imaginilor care intrau în casele musulmane prin antenele de satelit . Iar în noiembrie 2005, când în mai toate zonele rezidentiale întesate de imigranti ale Frantei izbucneau flacarile revoltelor, Marsilia musulmana a ramas linistita.

„Voilà“, tic recurent în conversatiile din Marsilia, nu spune chiar toata povestea. Terenul neutru al soarelui si nisipului nu cuprinde întreaga viata a orasului. E adevarat, si alte ritualuri urbane unesc oamenii (de exemplu echipa de fotbal Olympique Marsille), dar, când se termina meciul pot rasari prejudecatile. Rasismul este destul de prezent în Marsilia  inclusiv printre musulmani.

Primaria orasului, cu acoperis de tigle, construita pe vremea lui Ludovic XIV, nu se ridica la standardele actuale iar in ghidurile turistice e descrisa ca fiind modesta .1001

Vieux-Port e ticsit de ambarcatiuni, ale caror catarge sclipesc în lumina alba si puternica a diminetii de vara. Atmosfera e un amestec bizar: adie un aer subtropical într-un decor baroc.

Marsilia e cel mai vechi oras din Franta. Exista de 2.600 de ani.E un port mai mult decat obisnuit cu strainii care vin si pleaca. Orasul  e alcatuit, strat dupa strat, din populatii imigrate de peste tot ca urmare a evenimentelor internationale.“ Dupa 1915, de exemplu, au început sa vina armenii refugiati din calea genocidului din Turcia. În anii ’30, s-au asezat în Marsilia italienii goniti de fascism. Dupa Al Doilea Razboi Mondial a început imigratia evreilor din Nordul Africii. Iar în 1962, dupa ce Franta a renuntat la controlul colonial în Algeria, Maroc si Tunisia (Maghrebul), au venit zeci de mii de p „picioare-negre“, de fapt cetateni francezi albi care fugeau din noua Algerie devenita independenta, dupa ce traisera acolo de generatii întregi.

În acelasi timp, „dupa decolonizarea «Africii negre», cum îi spunem noi, si câstigarea independentei tarilor maghrebiene, Marsilia s-a umplut treptat de alti oameni proveniti din imigratie.Marseille-Background-428932

Totusi statistici neoficiale spun  câ dintre locuitorii orasului circa 20% sunt issus de l’immigration. Nu se stie câti sunt de origine araba sau africana. Nu se  stie câti au radacini musulmane. Conform valorilor republicane ale Frantei e ilegal ca un functionar, fie el si operator de recensamânt, sa colecteze date privind rasa, religia sau etnia unui cetatean. Nu numai ca biserica e separata de stat, dar religia e ignorata în mod oficial. Francezul e francez: nici mai mult, nici mai putin si nimic altceva.

Pentru orasele cu un procent mare de imigranti, marea provocare nu e, de obicei, gestionarea primului val de sositi, ci adaptarea sau neadaptarea generatiilor urmatoare.

Muzeul DDR – incursiune fabuloasa in lumea fostei Germanii de Est

Author: admin  |  Category: Destinatii, Uncategorized

La cateva sute de mtri de turnul Televiziunii, in fostul cartier guvernamental din Germania de Est , chiar pe râul Spree , vizavi de Catedrala din Berlin se gaseste Muzeul DDR. Muzeul este al 11-lea cel mai vizitat muzeu din Berlin. DDR-Museum_(Berlin)_Schriftzug53692_berlino_ddr_museum
Expozitie ei arat? viata de zi cu zi în Germania de Est (cunoscut în limba germana ca Deutsche Demokratische Republik sau DDR ), în mod direct “hands-on”. De exemplu, un dispozitiv de ascultare sub acoperire (“bug”) ofera vizitatorilor sentimentul de a fi “sub supraveghere”. Muzeul este impartit in 16 sectiuni: granita, Berlin, transport, tineret, invatamant, locuri de munca, consum, siguranta nationala, constructii, locuinte, familie, medii, moda si timp liber53692_berlino_ddr_museum
Muzeul a fost deschis la 15 iulie 2006, ca un muzeu privatde catre Robert Ruckel. Finantarea privata este neobisnuit în Germania, deoarece muzee din Germania sunt în mod normal finantate de catre stat. Muzeul întâlnit unele opozitie de la muzee de stat, care considerau posibil “suspect” un muzeu privat si îngrijorat de faptul ca muzeul ar putea fi folosit ca un argument la întrebarea fonduri publice muzee, în general.

Carpatii altora: Muntii Beskizi

Author: admin  |  Category: Destinatii, Uncategorized

Dincolo de Carpatii nostri orientali, în continuarea lor dinspre partea de nord exista o alta grupa particularizata din lantul Carpatilor. Este vorba de o serie de munti, care fac parte din tot din lantul Carpatilor dar care se afla pe teritoriul altor patru state europene. Putin calcati de turistii români, Muntii Beskizi adapostesc multe minuni ale naturii si trasee spectaculoase pentru oricine se încumeta sa patrunda în împaratia lor de piatra si padure

Cu altitudinea maxima de 2.061 metri a vîrfului Hoverla, situat în tinutul Chornohora de pe teritoriul Ucrainei, Muntii Beskizi se întind astazi pe teritoriile a patru state: Ucraina, Cehia, Slovacia si Polonia. Originea numelui lor nu este nici astazi stabilita cu exactitate. O parte dintre istorici considera ca acesta provine de la dacii care au locuit aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri, în timp ce altii care i-au studiat etimologia considera ca numele provine de la primele populatii slave care au juns in aceasta regiune.

Prima mentionare documentara a Muntilor Beskizi provine dintr-un document din anul 1269 în care este amintit sub denumirea de Beschad Alpes Poloniae. Un alt document din secolul 17 sustine ca în acele vremuri, Beskizii erau împatiti de poloni si mahiari.

Ast?zi, cea mai bine conservata portiune a acestor munti, este situata în Polonia, unde autoritatile au creat înca din anul 1973 Parcul National Bieszczady. Initial parcul acoperea suprafata de 60 de hectare, dar odata cu trecerea timpului, suprafata ocrotita s-a marit considerabil, astfel încât astazi, rezervatia aceasta cu statut de Parc National, acopera circa 292 kilometri patrati, incluzând aici satele traditionale Bukowiec, Beniowa, Carynskie, Dzwiniacz, Tarnawa si Sokoliki.

Rezervatia cuprinde suprafata de 2.132 kilometri patrati find întinsa si pe teritoriile Slovaciei si Ucrainei.

Parcul National al Beskizilor polonezi este acoperit în proportie de circa 80% de paduri splendid conservate, între acestea remarcându-se cîteva corpuri de paduri virgine.

Cel mai înalt masiv al parcului este reprezentat de catre Muntele Tarnica cu ai sai 1.346 metri. Imediat deasupra etajului padurilor, compuse în mare parte din brazi si fagi se afla o serie de pasuni montane tipice peisajului alpin din Beskizi, pasuni denumite „poloniny” de catre localnici. Întreaga zona este practic nealterata activitatile umane distructive la adresa naturii.

Turistii sunt atrasi aici de linistea , claritatea aerului si apele exceptional de curate. Zonele de vegetatie din Beskizii polonezi sunt putin diferite de cele din alti munti cu caracteristici similare. Predomina fagul. De fapt padurile din rezervatie sunt alcatuite în proportie de 85% din fagi. Lumea plantelor din Beskizi este de asemenea foarte variata fiind compusa din aproximativ 900 specii de plante, între car un numar de 42 de specii rare si ocrotite.

Fauna este de asemenea, variata ca specii si abundenta ca numar de indivizi. Zoologi au identificat aici circa 200 de specii rare de pasari si mamifere. Aici traiesc lupi, ursi, râsi, pisici salbatice, cerbi, capriori, elani, mistreti, vidre, castori si chiar zimbri. De fapt, aici se întâlneste o populatie viabila compusa din circa 100 de zimbri, cea mai mare populatie de zimbri din Polonia , dupa cea din Parcul National Bialowieza. Pasarile sunt si ele bine reprezentate, aici traind si specii impresionante, precum acvila de munte si huhurezul mare.

Cel mai apropiat centru turistic este Ustrzyki Gorne, unde cei mai multi turisti pornesc spre exploarea Muntilor Beskizi. Rezervatia ofera peste 135 kilometri de trasee si poteci marcate, dintre care unele sunt închise pe timpul iernii.

Autoritatile locale au dezvoltat si o retea bine pusa la punct de turism ecvestru, care se bucura de mult succes în rândul iubitorilor de drumetii în natura.beskizi-coverws

Muntii Beskizi sunt presarati cu mici sate cu arhitectura specifica zonei. Unul dintre aceste sate este Sopotnia Wielka, un loc idilic de unde turistii pot începe drumetii spre vârful Pilsko. Satul este de-a dreptul mirific cu ale sale case din lemn si poduri mici peste pâraie repezi.

Localitatea Bielsko-Biala este situata la poalele Beskizilor polonezi, în imediata apropiere a granitei cu Cehia, fiind situata la 90 kilometri de Cracovia si 55 kilometri de Katowice. Asezat la o interesanta confluenta culturala si religioasa, localitatea a fost supranumita „Mica Viena”.

Lacurile montane, râurile, padurile si crestele montane îmbie orice turist si porneasca spre drumetii. Amatorii de pescuit în apele de munte se simt aici în elementul lor, caci în Beskizi exista conditii excelente pentru practicarea pescuitului sportiv.

În imediata apropiere a Muntelui Babia Gora este un loc de unde izvoraste Vistula, cel mai lung râu al Poloniei. Tot aici exista conditii excelente pentru practicarea skiului, calariei, tirolienei, parapantei si deltaplanorismului.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Beskizi a devenit în ultimii ani casa din orasul Wadowice în care s-a nascut Papa Ioan Paul al doilea. Alte locuri care merita vazute sunt orasul Cieszny, cu arhitectura sa unica, si Zywiec, unde exista ruinele unui castel vechi de peste 1.500 ani, alaturi de grandiosul palat al Habsburgilor.

123

TAROM a anuntat o noua promotie cu bilete de avion la 99 euro dus-intors

Author: admin  |  Category: Companii aeriene, Tarom, Uncategorized

YR-BGT-TAROM-Boeing-737-500_PlanespottersNet_247727   În perioada 2-15 februarie 2015, TAROM pune în vânzare bilete de avion începând de la 99*euro, pentru un bilet dus-întors cu toate taxele incluse.

Oferta lansata de compania TAROM este valabila pe toate rutele directe operate de TAROM cu avioane proprii, între România si orice  destinatie externa: între Bucuresti si Amman, Amsterdam, Atena, Barcelona, Beirut, Belgrad, Bruxelles, Budapesta, Chisinau, Dubai, Frankfurt, Geneva, Istanbul, Londra, Larnaca , Madrid, Moscova, Munchen, Nisa, Paris, Praga, Roma, Salonic, Sofia, Stockholm, Tel Aviv, Valencia, Viena; între Iasi si Londra (Luton), Bologna, Roma (Fiumicino), Tel Aviv, Torino, între Sibiu si Munchen, între Cluj – Napoca si Viena.

Cu aceasta oferta, pasagerii pot calatori  oricând, cu exceptia urmatoarelor perioade: 9-16 aprilie 2015, 1-31 august 2015, 21 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016. În cazul în care cel putin un tronson de calatorie este într-unul dintre intervalele mentinonate, oferta nu se aplica.


Oferta se supune unor termene si conditii:

- * La aceasta oferta locurile sunt limitate

- Perioada minima de sedere la destinatie este de 4 zile sau noaptea de sâmbata spre duminica ; perioada maxima de ?edere la destinatie este de 14 zile.

- Cu aceasta oferta, pasagerii pot calatori  oricând , cu exceptia urmatoarelor perioade: 9-16 aprilie 2015, 1-31 august 2015, 21 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016. În cazul în care cel putin un tronson de calatorie este într-unul dintre intervalele mentinonate, oferta nu se aplica.

Experiente turistice rusesti…

Author: admin  |  Category: Destinatii

Nu cred ca va indoiati vreodata de faptul Rusia, cea mai mare tara din lume, va poate oferi o multitudine de experiente turistice, de la drumetii în preajma muntilor înzapeziti pâna la plimbari de-a lungul tarmului celui mai vechi lac de pe planeta. Obiectivele istorice si activitatile culturale din marile orase ale tarii sunt mereu la tot pasul. Fie ca explorati Kremlinul din Moscova sau alegeti sa va aventurati prin Mongolia, a vizita Rusia reprezinta o aventura greu de uitat. Iata mai jos cateva din cele mai frumoase atractii turistice din Rusia.

Catedrala Sfântul Vasile, faimoasa pentru arhitectura deosebita

vasile-din-moscova-13

Construita între anii 1554-1561, in timpul domniei celebrului tar Ivan cel Groaznic, si situata în inima Moscovei, Catedrala Sfântul Vasile reprezinta una dintre principalele atractii turistice ale Rusiei. Desi interiorul bisericii este foarte frumos, nu acesta atrage vizitatorii, ci, mai degraba, arhitectura deosebita a catedralei reprezinta punctul principal de interes pentru turisti. Catedrala Sfântul Vasile este un amestec de culori si turnuri din caramida rosie. Designul sau îmbina noua capele individuale, deasupra fiecareia aflându-se un dom. Fiecare dintre aceste domuri comemoreaza câte un asalt încununat de succes asupra orasului Kazan. În anul 1588, a noua capela a fost ridicata pentru a gazdui mormântul celui caruia îi poarta numele, Vasile cel Binecuvântat. În prezent, Catedrala Sfântul Vasile a devenit un simbol al orasului Moscova si un obiectiv turistic important. Desi sunt în desfasurare lucrari de renovare atât în interior, cât si la exterior, vizitarea catedralei nu poate fi ratat? de catre turistii ce se afla în Moscova.

Hermitage, muzeul cu peste trei milioane de tablouri

hermitage-building
Creat în anul 1764 de catre Ecaterina cea Mare, Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg reprezinta o un imn inchinat artei. Muzeul ocupa un complex imens, alctuit din sase cladiri istorice, ce include si Palatul de Iarna, care este o fosta resedinta a împaratiei ruse. Pe lânga acesta, Palatul Mensikov, care este muzeul de portelan, aripa de est a Building Major General si Staraya Derevnya sunt si ele parti ale acestui impresionant muzeu.

Kremlinul – o atractie turistica care insemna nu numai Moscova ci chiar Rusia.
Kremlinul este o atractie turistica ce nu trebuie ratata de catre nimeni care viziteaza Moscova. Acesta reprezint? o fortificatie, care include palatele Kremlinului si catedralele Kremlinului, care troneaza în Piata Rosie din Moscova. Complexul serveste drept resedinta oficiala si ca principal loc de munca al presedintelui Rusiei. Este înconjurata de sase cladiri, dintre care trei sunt catedrale. Catedrala Adormirii, care a fost terminata în 1479, este cea mai veche, fiind cea mai mare catedrala din acea vreme si, totodata, biserica de încoronare a tarilor Rusiei. Constructia cu fatada masiva din calcar, cu cinci turle si cupole aurite, a fost proiectata de catre arhitectul Fioravanti. Catedrala Bunei Vestiri, cu noua cupole aurite, a fost terminata în anul 1489, în timp ce Catedrala Arhanghelului Mihail (1508) se afla în partea de sud-est a pietei din Moscova si este necropola a peste cincizeci de membri ai familiilor imperiale rusesti. O alta constructie importanta este Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare, aflat în partea de nord-est a Pietei Rosii. Are 81 de metri înaltime si se spune ca marcheaza centrul Moscovei.

Trans-Siberianul

transsiberian4

Artera de baza a celui mai lung sistem de cai ferate din lume, ruta clasica a Transsiberianului pleaca din Moscova si ajunge la Vladivostok, un oras asezat la granita rusa cu China si Coreea de Nord. Constructia a fost începuta în 1891 de tarul Alexandru al III-lea si a fost finalizata în timpul fiului sau, Nicolae al II-lea, în 1916, care a fost si ultimul tar al Rusiei. Acest drum mai este cunoscut si ca calea tarilor. Cei mai multi calatori folosesc trenul si ca hotel de la o destinatie la alta. Exista trei clase diferentiate de luxul oferit. Astfel sunt cabine care au bai private, iar altele care folosesc dusuri la comun.

Baikal – adancime si vechime

baikal-lake-sayan-mountain1

Cu o adâncime de 1.637 de metri, Baikal este cel mai adânc, cel mai mare si cel mai vechi lac din lume. Lacul Baikal se afla în sudul Siberiei si contine mai multa apa decât toate marile lacuri din America de Nord la un loc, potrivit travelwiz.ro. Lacul Baikal s-a format într-o veche vale de rift, de aceea este lung si în forma de C, cu o suprafata de 31.500 kilometri patrati, mai putin decât Lacul Superior sau Lacul Victoria. Baikal gazduieste peste 1.700 de specii de plante si animale, dintre care doua treimi nu se mai gasesc nicaieri în lume, si a fost declarat Monument de Patrimoniu Cultural UNESCO în 1996. Cu o vechime de peste 25 de milioane de ani, este cel mai vechi lac din lume.

Tarom va lansa o cursa pe ruta Bucuresti – Valencia

Author: admin  |  Category: Companii aeriene, Tarom

tarom-decolare    Tarom va opera curse directe pe ruta Bucuresti – Valencia – Bucuresti, în perioada 19 iunie – 28 septembrie, biletele fiind puse deja în vânzare.

Pretul unui bilet începe de la 143 euro/ bilet dus – întors, cu toate taxele incluse, locurile la acest tarif fiind limitate, se arata într-un comunicat al Tarom.

Cursele vor fi operate de doua ori pe saptamâna, cu aeronave Airbus.


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor