Blue Air prognozeaza afaceri cu 7% mai mari in 2015

Author: admin  |  Category: Blue Air, Companii aeriene, Uncategorized

BLUE AIRCompania aeriana low-cost Blue Air, controlata de oameni de afaceri romani, prognozeaza pentru 2015 o cifra de afaceri mai mare cu circa 7% pe fondul dezvoltarii prin noi rute si al investitiilor facute în acest an, potrivit oficialilor transportatorului si calculelor ZF.bileteAvion

În acest an compania aeriana, care concureaza cu operatorul low-cost Wizz Air, dar si cu transportatorii traditionali Tarom, Air France KLM, British Airways, Lufthansa si altii, aniverseaza zece ani de la înfiintare. De la intrarea pe piata si pâna în prezent Blue Air a transportat în total 11,5 milioane de pasageri, potrivit reprezentantilor companiei

Traficul pe aeroporturi

Author: admin  |  Category: Companii aeriene, Uncategorized

cdg.

În urma cu 13 ani de pe toate aeroporturile din tara decolau în medie 80 de avioane pe zi, fata de 210 avioane anul trecut. În pofida acestei cresteri, traficul de pasageri este înca departe de cel înregistrat de alte tari europene. Pe toate aeroporturile din România se realizeaza de trei ori mai putine decolari si aterizari decât pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cel mai mare din Europa dupa numarul de miscari aeronave. Astfel, pe Charles de Gaulles din Paris, cel mai aglomerat aeroport din Europa, decoleaza în medie 670 de avioane zilnic, iar de pe aeroportul Heathrow din Londra 645 de avioane.

De unde va veni cresterea

Cererea pentru calatoriile cu avionul  a crescut semnificativ pe aeroportul din Bacau, unde numarul pasagerilor s-a marit de 141 de ori anul trecut fata de 2000, pe cel din Târgu-Mures, unde traficul a crescut de 70 de ori. Numarul pasagerilor a crescut de 65 de ori anul trecut fata de 2000 si pe aeroportul din Craiova, în timp ce traficul de pasageri pe aeroportul din Iasi a crescut de 32 de ori,  pe cel din Cluj de 14 ori, iar pe aeroportul din Constanta de zece ori.

Delta Air Lines a plasat o comanda ferma pentru 50 de avioane noi widebody de la Airbus

Author: admin  |  Category: Companii aeriene

Delta Air Lines a plasat o comanda ferma pentru 50 de avioane noi widebody de la Airbus: 25 de avioane A350-900 si 25 de aeronave A330-900neo. Motoarele Rolls-Royce Trent 7000 vor propulsa aeronavele Airbus A330neo, iar motoarele Trent XWB vor propulsa aeronavele Airbus A350.

Delta Air Lines are în flota aeronave Airbus cu un singur culoar si avioane widebody, inclusiv 57 de avioane A319ceo si 69 de avioane A320ceo, plus 11 A330-200 si 21 A330-300. Pe lânga aceasta comanda plasata pe 20 noiembrie, Delta mai are de primit 10 avioane A330-300 si 45 de avioane A321ceo, aducând numarul total de aeronave Airbus comandate la 105.8k8c4981-44c2

 

A350 XWB este cel mai nou avion widebody de la Airbus, care a intrat în productia de serie. Producatorul promite o economie de carburant cu pâna la 25% comparativ cu alte modele din clasa sa, la fel si o reducere de CO2. Avioanele A350 XWB pot gazdui pâna la 369 de pasageri într-un aspect tipic doua clase. La sfâraitul lunii octombrie 2014, erau comandate 750 de avioane A350 XWB de 39 de clienti din întreaga lume.

 

Familia de avioane A330 a atras mai mult de 1.300 de comenzi. Peste 1.100 de aeronave A330 sunt în zbor la mai mult de 100 de operatori din întreaga lume. A330 este unul dintre cele mai eficiente aeronave din lume

Airbus s-a angajat sa îmbunatateasca continuu programul A330, investind peste 150 de milioane de euro în fiecare an. Airbus A330neo este cel mai nou membru al familiei A330 si se bucura de aceeasi versatilitate si fiabilitate, reducând in acelasi timp consumul de carburant cu înc? 14%/scaun. Modelele A330-800neo si A330-900neo vor fi propulsate de motoarele Rolls-Royce Trent 7000, care beneficiaza de ventilatoare de 112 inch în diametru

Familia de avioane widebody Airbus cuprinde modelele A330, A350 XWB si A380, care au capacitati de transport cuprinse între 250 si 500 de locuri.

Sofia are multe de aratat…

Author: admin  |  Category: Destinatii, Uncategorized
De departe cel mai mare oras din Bulgaria, capitala Sofia este unul dintre orasele europene cele mai indicate pentru exploratul la pas. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai putin cunoscute orase din Europa. Asta deoarece pentru majoritatea turistilor straini, Sofia este de obicei punctul prin care acestia se îndreapta spre litoralul bulgaresc sau frumosii munti ai acestei tari. Însa Sofia are propriul ei farmec si ritm, iar astazi are un aer si un elan tineresc neobisnuit de dinamic pentru un oras care a trecut prin decenii de regim comunist. Senzatia de vechi si autentic care se împleteste cu imaginea occidentala este omniprezenta la fiecare colt de strada din Sofia. Iar monumentele acestui oras încarcat de istorie sunt o invitatie în plus pentru un sejur în tainica si frumoasa capitala a vecinilor nostri de la sud de Dunare.bileteAvion
Cel mai mai mare oras al Bulgariei are o istorie milenara, fiind la origine o asezare a tracilor sud-dunareni care au denumit-o Serdica. Astaazi, orassul are circa 1.250.000 locuitori si continua sa fie centrul economic si cultural Bulgariei.
Este situata în partea de vest a tarii, pe Câmpia Sofia si la umbra colinelor joase al Muntelui Vitosha. Este asezat la altitudinea de 550 metri, iar clima sa este una moderat-continentala caracterizata de ierni reci si veri placute. Situata la o întretaiere strategica de drumuri, Sofia face legatura dintre Istanbul si restul Europei Occidentale.
Tot Sofia este situata relativ aproape de capitalele majoritatii statelor din Balcani. Atrasi de izvoarele cu apa fierbinte din apropierea sa, Serdica a fost capturata de romani care au transformat-o într-o asezare tipic romana. În timpul împaratului Traian, asezarea a fost numita Ulpia Serdica si a devenit centrul administrativ al provinciei Tracia. Tot Serdica a fost orasul preferat al împaratului Constantin cel Mare, care obisnuia sa spuna adesea ca „Serdica este Roma mea”. În jurul anului 175, s-a ridicat un zid de aparare în jurul asezarii, iar viitoarea Sofia a prosperat si în timpul împaratului Iustinian cel Mare.
La începutul secolului 9, Krum, hanul bulgarilor a invadat Serdica, iar orasul a devenit parte importanta din Primul Imperiu Bulgar din timpul hanului Ormutag ( anii 814-831). În acele vremuri, orasul a primit numele de Sredets (Centrul) datorita pozitiei sale strategice. Între anii 1018-1094, orasul a fost cucerit de bizantini, ocazie cu care si-a consolidat pozitia de centru cultural, strategic si economic. Orasul si-a luat numele de Sofia la finele secolului 14, în cinstea celui mai important simbol al sau, biserica Sfânta Sofia.
 1276069_399208710208605_1225007744_o
În anul 1382, Sofia a cazut în mâinile cuceritorilor otomani, fiind eliberata de-abia dupa cinci secole de opresiune, pe data de 3 aprilie 1879.
Sofia adaposteste înca multe monumente istorice valoroase, iar vizitatorii  pot admira Poarta de Rasarit, ramasa înca de pe vremea când orasul se chema Serdika.
Biserica Sfânta Sofia a fost ridicata în timpul domniei lui Iustinian (527-565) si a fost cel mai important lacas de cult al bulgarilor pâna când otomanii au transformat-o în moschee. Biserica Memoriala Alexander Nevski este situata în apropierea Sfintei Sofia si este un alt mare simbol al capitalei Bulgariei. Biserica aceasta a fost ridicata în anul 1912 de catre arhitectul rus Alexander Pomerantev. Clopotnita sa are înaltimea de 53 de metri si adaposteste numai pu?in de 53 de clopote. Este cea mai mare biserica din Bulgaria si poate primi circa 5.000 de persoane. În muzeul sau se poate admira o frumoasa colectie de obiecte de arta religioasa. Imediat lânga biserica este Galeria Nationala de Arta, care gazduieste lucrari ale unor artisti de talie mondiala.
 Cel mai vechi lacas de cult din Sofia este Biserica Sfântul Gheorge Rotunda. A fost ridicata în secolul 6 de catre Costantin cel Mare. În apropiere este si moscheea Banya Bashi, construita de catre otomani în secolul 16. Nu departe de moschee este si o sinagoga care adaposteste un muzeu al culturii si civilizatiei ebraice din Bulgaria. Nu sunt multe orase europene care sa aiba atâtea moschei, biserici si sinagogi laolalta, cum este Sofia. În imediata vecinatate a sinagogii exista alte monumente istorice bine conservate cum sunt baile publice si seminarul teologic care gazduieste si Muzeul Na?ional de Istorie si Arheologie.
Alte puncte de interes din oras sunt Podul Leilor, Podul Vulturilor, Monumentul Soldatului Rus si bineînteles Monumentul lui Vasil Levski, unul dintre cei mai mari eroi ai bulgarilor, care s-a luptat în secolul 19 pentru eliberarea tarii sale de sub jugul otoman. În fosta cladire a Palatului Regal Bulgar, putem vizita astazi Muzeul de Entografie si Folclor. În apropiere este si Muzeul de Stiinte Naturale unde se poate admira întreaga biodiversitate a acestei tari.
 În fata muzeului este biserica Sfântul Nicolae, un alt monument arhitectural important. Nu departe, putem vizita Parlamentul în fata caruia este ridicat Monumentul Eliberatorului Rus, asezat aici în onoarea tarului rus Alexander al doilea, care a contribuit substantial (cu ajutorul trupelor române care au luptat în Bulgaria în anul 1877) la eliberarea bulgarilor de sub regimul otoman. Aici este si campusul studentesc al Universitatii Sfântul Kliment Ohdraski, precum si una dintre cele mai frumoase cladiri din Sofia, Teatrul National Ivan Vazov.
Sunt multe de vazut si experimentat în Sofia, de la vizitarea Muzeului Politehnic, a Muzeului de Antropologie la festivalurile de cultura si muzica, între care se remarca festivalul Sofia Music Weeks,c are are loc în lunile mai si iunie în Palatul de Cultura. Nici împrejurimile Sofiei nu trebuiesc uitate, caci aici, în Muntii Vitosha, Lozen si Stara Planina, exista numeroase manastiri care sunt grupate în asa numitul Munte Sfânt al Sofiei, un mare complex monastic care a jucat un rol deosebit de important în conservarea mostenirii spirituale a poporului bulgar.

Hai hui spre Viena

Author: admin  |  Category: Uncategorized

Daca o iei de la noi mai catre Occident si vrei musai sa intelegi ceva din viata oamenilor trebuie sa te dai jos de pe KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAautostrazi. Acestea sunt, dupa parerea mea, niste gaselnite extraordinare pentru cei ce vor sa ajunga cat mai repede la o destinatie, pentru economia unei tari sau companii, acolo unde „time is money”dar nu sunt bune pentru cei care nu vor doar sa faca poze cu catedrale, statui, muzee samd, ci vor neaparat sa faca cunostiinta cu alte stiluri de viata, alti omeni si obiceiuri. Aceasta nu se poate face vizionand locuri din galopul nebun la 150 km al autoturismului ruland pe autostrazi.

Am plecat hai hui spre Viena

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Nu pot cuprinde intr-un singur text toate lucrurile gasite, dar ce pot spune este ca, parasind clasicul drum folosit atunci cand pleci cu masina in calatorie, autostrada, la cererea “tarancii” din mine, care voia sa vada viata adevarata a oamenilor din locurile pe unde treceam, ne-am trezit ruland pe drumuri paralele si descoperind locuri minunate si pline de povesti.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
In Cehia ne-am oprit la un han unde proprietarul adunase toate ustensilele posibile care existasera in zona la lucrul ogorului sau la treburile gospodaresti iar hanul arata ca un muzeu. Amuzant a fost ca neintelegand bine ce mananc si ce nu, pentru ca el nu intelegea nicio alta limba de circulatie internationala, a folosit limbajul semnelor agitandu-si mainile ca niste aripi si rostind: chicken balls!
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAA urmat Austria unde pe drumul de intoarcere spre Viena de la Szalburg am vizitat un motel-afacere de familie- de la 1930 unde proprietarul avea un album cu toti stramosii alaturi de personalitatile care obisnuiau sa le treaca pragul si-l amintesc doar de fondatorul Porche: Ferdinand Porche care venea in zona la niste curse de masini. Pentru ca nu aveau in meniu nimic fara carne mi-a pregatit o salata exclusiv cu legume din gradina: morcov, ardei mov si portocaliu, rosii orange si negre, si alte cateva legume pe care nu le-am identificat inca. Si sa nu uit, asa o ordine incat nici din randurile de vie nu indraznea sa iasa o frunza.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Si revin la prima mea idee legata de autostrazi, fara sa fiu un dusman al lor si intelegandu-le necesitatea, intr-o lume moderna dominata de viteza. Pe langa multele lucruri bune aduse cu ele (eficienta, locuri de munca etc) are si parti mai putin bune. Anumite locuri simple si frumoase vor fi mai putin vizitate, anumite pensiuni, moteluri si hoteluri carebileteAvion cateodata reprezinta mai mult un act de cultura decat un business vor apune, lasand sufletele oamenilor un pic mai sarace. As incheia cu un sfat si cu scuzele de rigoare ca imi permit sa vi-l dau: Daca nu va grabiti tare dati-va jos de pe autostrada. S-ar putea sa fiti uimiti…”

SURSA: Pravalia cu calatorii

 

Aeroporturi Bucuresti lanseaza vineri o aplicatie de mobil destinata pasagerilor

Author: admin  |  Category: Uncategorized

turn-clujAeroporturi Bucuresti lanseaza vineri o aplicatie de mobil destinata pasagerilor care utilizeaza serviciile Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, prin care sunt furnizate informatii despre zboruri, portile de îmbarcare, pozitionarea spatiilor comerciale sau traseul catre aerogara.

bileteAvion

“Prin intermediul acestei aplicatii, denumita Henri AppPort, pasagerii pot afla informatii în timp real despre statusul fiecrei curse aeriene programate sa decoleze si sa aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda, având totodata posibilitatea de a identifica pe harta aeroportului care sunt ghiseele de check in si portile de îmbarcare repartizate fiecarui zbor. De asemenea, aplicatia prezinta utilizatorilor pozitionarea pe harta a magazinelor si spatiilor de servicii (farmacie, frizerie, standuri de ziare etc), dar si reducerile si ofertele din restaurante si cafenele”, se arata într-un comunicat al companiei care administreaza aeroporturile Capitalei.

Pasagerii mai pot afla, prin intermediul aplica?iei, care este traseul cel mai scurt catre Aeroportul Henri Coanda, starea vremii în Bucuresti, dar si în orasul de destina?ie.

Aplicatia a fost dezvoltata pentru Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti de catre Alpha Rocas România, are variante în limba româna si în engleza si este disponibila pentru sistemele de operare Google Android si Apple IOS.

Concurs Air France

Author: admin  |  Category: Air France, Uncategorized

air_franceAir France vine cu o oferta de nerefuzat pentru iubitorii de calatorii in destinatii exotice.

Astfel, doar pana maine, 23 Octombrie 2014, Air France Romania are o campanie promotionala cu preturi cu pana la 40% mai mici la peste 40 de destinatii intercontinentale, dar si un concurs care premiaza creativitatea cu 2 bilete de avion Air France in Punta Cana.

PRETURI REDUSE la peste 40 de destinatii

Calatorii isi pot rezerva acum bilete la preturi reduse catre destinatii precum:

•    Beijing  – de la 549 EUR
•    Nairobi – de la 599 EUR
•    Washington – de la 621 EUR
•    Shanghai – de la 629 EUR
•    Chicago – de la 643 EUR
•    Hong Kong – de la 659 EUR
•    Singapore – de la 659 EUR
•    Punta Cana – de la 749 EUR

Tarifele sunt valabile pentru plecarea din Bucuresti si includ toate taxele.

 

Pentru a spori interactiunea cu pasagerii sai si pentru a-i inspira sa descopere noi destinatii, cu ajutorul noilor sale vizualuri, Air France lanseaza si un concurs ”France is in the air”, prin care pune la bataie 2 bilete de avion dus-intors pe ruta Bucuresti – Punta Cana!

Concursul presupune ca participantul sa trimita unui prieten o carte postala electronica cu unul dintre noile vizualuri Air France. Castigatorul, desemnat la sfarsitul campaniei prin tragere la sorti, va avea ocazia de a trimite o vedere celor dragi direct din Punta Cana!

Zakhynthos – prin vizorul camerei video

Author: admin  |  Category: Destinatii

bileteAvionDe astazi aceasta pravalie are un nou partener. O prietena buna de-a mea, Andreea,  mi-a trimis niste fotgrafii superbe din Zakhynthos. Sau cel putin asa le vad eu. Unii se exprima bine in scris dar cateodata limba si literatura sunt niste instrumente incomplete pentru a reda frumusetea unor locuri. Trebuie sa recunosc asta chiar si eu, un admirator al povestilor si al cartilor. Asa ca va invit sa urmariti povestea Andreei despe Zakhynthos, spusa ” pre limba ei”, adica cu ajutorul camerei video.

Un drum de coasta

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASculpturi ale naturii in golful Poseidon

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANu exista colt de Grecie fara maslini

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAFaimosul golf al navei esuate .În 1980 , Panagiotis a plecat din Turcia, cu un transport de marfa, tigari si whisky de contrabanda pentru Mafia italiana, echipajul fiind suspectat de catre autoritatile elene, nava a fost urmarita de Politia Navala Elena.
In timp ce naviga spre Italia nava s-a confruntat cu o furtuna pe mare ceea ce a dus la esuarea ei într-un golf de mica adâncime  la nord de Porto Vromi. Echipajul a abandonat nava pentru a se sustrage urmaririi de catre autoritatile elene.
Din acea zi, epava r?mâne in acest golf, locul numindu-se acum ” Navagio”pentru greci “naufragiu”.
Dupa esuarea navei, localnicii au descarcat nava si timp de 4 ani niciun “oficial” nu a controlat de unde sunt produsele, ele fiind vândute pe insula

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASingura plaja cu nisip  unde testoasele isi depun “icrele”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAFicus in marime naturala

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAO apa ca in vise si un tarm superb!

IMG_0111IMG_0112IMG_0113

IMG_0115IMG_0428KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIMG_0194

Locuri…locuri…locuri!!!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIMG_0464

FOTO : Andreea Panica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA: http://catadumitrescudotcom.wordpress.com/

KLM România sarbatoreste aniversarea celor 95 de ani

Author: admin  |  Category: Uncategorized

646x404  Compania aeriana KLM România sarbatoreste aniversarea celor 95 de ani de activitate printr-un eveniment organizat la Aeroportul International Henri Coanda si printr-o promotie valabila doar astazi.  Pe 7 octombrie, cu 95 de ani în urma, KLM România îti facea intrarea pe piata aeriana.

  Cu ocazia onomasticii, compania aeriana ofera pasagerilor celor trei zboruri operate de KLM pe ruta Bucuresti-Amsterdam, la îmbarcare, un certificat personalizat prin care se atesta ca au sarbatorit cei 95 de ani ai KLM „facând ceea ce compania iubeste cel mai mult – zburând”. De asemenea, pasagerii vor avea ocazia si faca fotografii aniversare si vor primi mici cadouri din partea companiei.   95 de ani de KLM. 95 de euro biletul de avion spre Amsterdam    Oferta promotionala cu care KLM vine în întâmpinarea publicului consta în achizitionarea zborurilor dus-întors pe ruta Bucuresti-Amsterdam contra sumei de 95 de euro. Oferta este valabila doar astazi pentru calatoriile efectuate în perioada 1 Noiembrie 2014 – 31 Martie 2015.

bileteAvion

Tarom a lansat vineri oferta de toamna

Author: admin  |  Category: bilete de avion, Companii aeriene, Tarom

Compania de stattarom_32699400_52586400, cu preturi de la 99 de euro cu toate taxele incluse pentru un bilet dus-întors catre orice destinatie externa a operatorului aerian.

Biletele pot fi cumparate în perioada 3 – 31 octombrie, cu cel pu?in 30 de zile înainte de începerea calatoriei.bileteAvion

Oferta de toamna se refera la zborurile directe, operate de Tarom, cu plecare din România catre toate destinatiile externe si este valabila pentru calatoriile efectuate în intervalul 3 noiembrie 2014 – 28 februarie 2015, cu exceptia perioadei 20 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015.


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor